E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed'le yükseldi---

ABD borsaları Fed'le yükseldi

ABD borsaları Fed'le yükseldi
18 Aralık 2013 - 21:11 borsagundem.com

Fed'in tahvil alımlarını düşürmesi kararının ardından ABD endeksleri yüzde 1'e yakın yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası Fed, tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltmasıyla birlikte endeksler yukarı yönlü hareket izledi.

ABD hisseleri, Fed'in aylık tahvil alım miktarını azaltma kararı alması sonrasında, yatırımcıların sıfıra yakın faiz oranlarının korunacağı ve işsizlik oranının düşeceği tahminlerine odaklanması ile yükseldi.

Wall Street'te S&P 500 Endeksi tarihin en yüksek kapanışını gerçekleştirken Dow Jones Sanayi Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi de yükseldi.  S&P 500 Endeksi 1811,08 puanı gördüğü günü yüzde 1,66 artışla 1810,65 puandan, Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,84 artışla 16167,97 puandan ve Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 1,15 artışla 4070,06 puandan tamamladı. Analistler hisse senedi piyasalarının Fed'in tahvil alımlarını azaltma kararına olumlu tepki vermesine neden olarak, FOMC açıklamasını ve sonrasında Fed Başkanı Bernanke'nin yaptığı değerlendirmeleri işaret ediyorlar.Gerek FOMC açıklamasında, gerekse Bernanke'nin konuşmasında istihdam piyasasındaki iyileşmeye işaret edilirken, işsizlik oranı
yüzde 6,5 eğişine geldikten sonra uzun bir süre daha faiz oranlarının sıfıra yakın olmaya devam edeceği vurgusuna yer verildi. Analistler ayrıca, tahvil alımlarında indirimin 10 milyar dolar ile sınırlı kalmasının Fed'in ihtiyatlı gittiğine işaret ettiğini ve bunun piyasaları cesaretlendirdiğini vurguluyorlar.

Chicago merkezli RBC Global Asset Management Inc. ABD hisse işlemleri şefi Ryan Larson, "Fed'in ekonomik toparlanmanın devam ettiğini onaylaması ve düşü faiz oranları ile genişlemeci politikanın bir süre daha devam edeceğini tekrar etmesi ile, hisselerin ralli yapmasını sağlayan senaryolar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ABD merkez bankası Fed, aylık tahvil alım programını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürdüğünü açıklayarak, Başkan Ben S. Bernanke'nin 1930'dan bu yana yaşanan en kötü resesyondan toparlanmak için başlattığı benzeri görülmemiş teşviklerin sonlandırılmasına yönelik ilk adımı attı.

DOLAR ÖNCE YÜKSELDİ SONRA DÜŞTÜ

Fed'in varlık alım programını beklenenden önce azaltmaya başlaması ile birlikte Türk Lirası dolar karşısında hızla değer kaybetmesine rağmen, kısa sürede eski değerine geri geldi.
Fed'in varlık alım programını 10 milyar dolar azalttığını açıklaması ile birlikte uluslararası piyasalarda 2.0470 seviyesinde bulunan USD/TRL kısa sürede 2,0631 seviyesine kadar çıktı.
USD/TRL, bu yükselişin ardından aynı hızla geri gelerek 2,0420 seviyesine kadar indi.
ABD 10 yıllık faizleri yükseldi.

ALTIN

Spot altının ons fiyatı karar sonrasında yüzde 0,2 primle kaydederek 1232 dolarda seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aata19 Aralık 2013 01:07

    operasyonu bahane edip caktılar ne cokusu gardasım felaket tellalıgı yapmayın

  • Çöküş18 Aralık 2013 23:52

    Çöküşle başlar haftaya biter artık 2 ay sonra 48-50 arası

  • KEMER BURGAZLI.18 Aralık 2013 23:37

    Arkadaşlar kendi kendinizi kandırmayın derim ülkenin içindeki kaosa bakarsanız daha çok canımız yanacaktır daha bir çok pislikler ortaya çıkacaktır buda bizler için hiçde iyi olmayacaktır.eğer bir yükseliş olursa hemen alde kalan malları satıp paraya geçmek lazımdır.yabancıların türkiyeye hiçmi hiç güveni kalmadı.

  • ricky18 Aralık 2013 21:20

    hadi bakalım hayırlı olsun yarın sabah ne süprizler bekliyor bizi))))