E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
15 Nisan 2016 - 23:30 borsagundem.com

ABD hisseleri, enerji ve teknoloji hisse senetlerinin öncülüğünde haftanın son günü düşüş gerçekleştirdi

ABD hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dört ayın zirvesine çıktıktan sonra, enerji ve teknoloji hisse senetlerinin öncülüğünde haftanın son günü düşüş gerçekleştirdi.

S&P 500, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.1 düşerek 2,080.73 seviyesine geriledi. Endeks haftalık kazançlarını yüzde 1.6'ya indirdi. Dow Jones Sanayi Endeksi 29 puan düşerek 17,897.46 puana geriledi.

Apple Inc., iPhone 6S ve 6S Plus'un beklenenden daha yavaş olan satışlarının, Nikkei Asian Review'ın raporundaki ismi verilmeyen tedarikçilere göre, şirketi siparişlerini azaltmaya itmesiyle, yüzde 2 düştü. Teknoloji hisse senetleri de Apple'ile birlikte düşerken, rapordaki tedarikçiler, Broadcom Ltd., Qorvo Inc., Knowles Corp. ve NXP Semiconductors NV de düştü. Enerji şirketleri ise, petrol fiyatlarının Doha'daki toplantı öncesi düşmesiyle, üç günlük kazancını durdurdu.

Finans şirketleri bu hafta Amerikalı hisse senetlerinin yükselşine öncülük ederken, S&P 500, 4 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. JPMorgan Chase & Co. ve Bank of America Corp. ilk çeyrek harcamalarının analist bekentilerinden daha fazla düştüğünü açıklamasıyla tırmandı. Citigroup Inc. bugün tahminleri aşan kar açıklamasının ardından hafif değişti. Hisse senetlerinin değerlemelerinin beş yıllık ortalamanın üzerinde olması ve analistlerin finansal krizden beri en kötü kar sezonu olacağı yönündeki tahminleriyle piyasadaki şüpheci tavır devam ediyor.

TD Ameritrade Holding Corp'un baş stratejisti Joe "JJ" Kinahan, "Güzel bir hafta geçirdik. Son birkaç ayda daha çok haftadan haftaya kazanç görmeye başladık ve yatırımcılar Cuma günleri, haftasonu öncesi biraz risk alıyor." dedi ve "Kar sezonu için güzel olan, özellikle son iki çeyrekte görüldüğü gibi, CEO'ların korkulduğu gibi negatif tonda olmaması." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)