E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
17 Mayıs 2016 - 23:28 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, konut ve enflasyon verileri ardından, S&P 500'ün dar bir işlem aralığı içinde kalmasıyla düştü

ABD hisse senetleri, enflasyon ve konut verilerinin ekonominin Fed'in faiz artırımına gitmesi için yeterince ivme kazandığı yönünde sinyal vermesinin ardından, öğleden sonraki işlemlerde kayıplarını derinleştirerek düştü.

Bank of America Corp. ve Toronto-Dominion Bank'a göre, doların üç aylık kaybın ardından alıcıları teşvik edecek kadar ucuz görünüyor.

Tüketici hisse senetleri, Kraft Heinz Co.'nun altı ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesiyle geriledi. Kamu hizmeti hisseleri, yükselen ABD hazine tahvili faizlerinin temettüleri daha az çekici yapmasıyla düştü. Macy's Inc.'den gelen kötü sonuçlar mağazalar zinciri hisselerini aşağı çekmesinin ardından, bugün Home Depot Inc., ilk çeyrekte bazı mağaza satışlarının azaldığını açıklamasının ardından aşağı indi.

Enerji üreticileri ve taşımacılık hisseleri, S&P 500'deki kazançlarına tutunabilen iki sektördü. Endeks, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.9 düşerek 2,047.21 puana geriledi. S&P 500, dün petrol ve Apple ile ralli yaparak sıçramıştı. Dow Jones Sanayi Endeksi 181 puan kaybederek 17,529.98 puana indi.

New York'ta JonesTrading Institutional Services LLC küresel piyasalar uzmanı olan Yousef Abbasi, "Fed hisse senedi piyasalarını korkutuyor." dedi ve "İnsanlar dünden sonra piyasaları takip ediyordu ancak Fed açıklamalarının ardından, ayaklarını gazdan çekti ve bu da biraz vakum etkisi oluşturdu." diyerek görüş bildirdi.

Bugün yayımlanan rapora göre ABD'de TÜFE Nisan ayında üç yılın en büyük artışını gerçekleştirerek enflasyonun yükselebileceğini işaret etti. Bir diğer veri ise konut başlangıçlarının Nisan ayında yüzde 6.6 artarak 1.17 milyon adet olduğunu gösterdi. Bloomberg anketine katılan 79 ekonomistin medyan tahmini, söz konusu veride 1.13 milyon artış olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)