E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
23 Mayıs 2016 - 23:12 borsagundem.com

ABD hisseleri, S&P 500'ün yedi haftanın düşüğünden sıçramasının ardından düştü

ABD hisse senetlerleri, S&P 500'ün yedi haftanın düşüğünden sıçramasının ardından, yatırımcıların ekonominin sağlığı ve faiz artırımı tahminleri üzerine ilave yön beklemeleriyle dalgalandı.

Hisse senetleri, günlük kayıp ve kazançlardan oluşan haftanın sonrasında hafif işlem hacminde dalgalandı. Monsanto Co., Bayer AG'nin şirketi satın almak için 62 milyar dolar teklif sunmasının ardından yükselerek 10 ayın zirvesine geldi. Tohum üreticisindeki yükseliş ham madde hisselerini desteklerken, Apple Inc.'nin dördüncü günde üçüncü rallisini yaparak teknoloji grubu hisselerini işlemlerin son dakikalarına kadar destekledi.

S&P 500, Cuma günü yüzde 0.6 yükselerek yıllık kazancını geri almasının ardından, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 düşerek 2,048.34 puana geldi ve yıl içi gelirlerinin yarısını kesmiş oldu.

New Jersey, Chatham'da hisse senedi traderı Mark Kepner, "Piyasanın, geçtiğimiz haftaki Fed tutanaklarında bahsi geçen konuları sindirmeye çalıştığını düşünüyorum". dedi ve "Herkes bu hafta geleceklere özellikle konut, PMI ve ücret verilerine bakacak. Kısa vadede Nisan ayının düşüğü olan 2,040 seviyesinin üzerinde duruyoruz. Cuma günü bu seviyenin üzerinde kalabildiğimiz için büyük bir gündü ve piyasalar için o seviyelerin üzerinde olmak önemli olacak." diyerek görüş bildirdi.

Yatırımcılar, ABD ekonomisinin daha sıkı borçlanma maliyetlerini kaldırabilecek güçte olup olmadığına dair ipuçları bulmak için, bu haftaki imalat, konut, tüketici beklentileri ve büyüme verilerini inceleyecek. Fed yetkililerinden peşi sıra gelecek yorumlar da odak noktası halinde. Fed St. Louis Başkanı James Bullard bugün, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliği üzerine yapacağı referandumun, oylamadan bir hafta önce yapılacak Fed merkez toplantısını etkilemeyeceğini düşündüğünü söyledi. Fed Başkanı Janet Yellen'in ise Cuma günü açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)