E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
03 Haziran 2016 - 23:31 borsagundem.com

ABD hisseleri istihdam kazanımlarının hayal kırıklığına yol açmasının ardından, büyümenin zayıfladığına dair endişelerin yükselmesiyle geriledi

ABD hisse senetleri, istihdam kazanımlarının hayal kırıklığına yol açmasının ardından, büyümenin zayıfladığına dair endişelerin yükselmesiyle geriledi ve S&P 500 yedi ayın zirvesinden düştü.

S&P 500, gün içinde yüzde 1 kadar düştükten sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 düşerek 2,100.38 seviyesine geriledi. Endeks haftalık gerilemesini terse çevirerek, yüzde 0.1 haftalık kazancına yöneldi.

Mayıs ayı verisi, iş verenlerin Mayıs ayında yaklaşık altı ayın en düşük işe alımını gerçekleştirdiğini gösterdi. Küçük iş kazanımları, evhalkı harcamalarında ve ekonomik büyümede yukarı yönlü hareket olasılığını düşürdü. Veri, şirket karlarının aşağı yönde ve küresel piyasaları zayıf olduğu bir dönemde, faiz artırımını tekrar düşünen Fed'in kararında etkili olacak.

Boston merkezli State Street Global Advisors U.S. Intermediary Business baş yatırım stratejisti Michael Arone, "İşler asla göründüğü kadar iyi ya da kötü değildir." dedi ve "Fed vadelileri Haziran ayı faiz oranını fiyatlaması düşüyor ve hisse senetleri bu senaryoyu fazla önemsemiyor." diye konuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)