E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
09 Haziran 2016 - 23:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, emtia hisselerindeki düşüşle geriledi. S&P 500, 10 ayın zirvesinden düştü

ABD hisse senetleri, emtia hisselerindeki düşüşle geriledi. S&P 500 Endeksi, hisse senetlerinin cansız küresel büyüme beklentilerine göre çok hızlı yükselmiş olabileceğine yönelik beklentilerle 10 ayın zirvesinden düştü.

Hisse senetleri,öğleden sonra, ham madde üreticilerinin ve bankaların kayıplarını azaltmasıyla sıçrama kaydederken, hizmet ve telefon şirktetleri gibi defansif hisse senetleri ralli yaparak kayıpları dengeledi. Bankalar ve emtia hisseleri, hazine tahvil faizlerinin Şubat ayından beri en düşük seviyesine inmesine ve doların sıçramasına rağmen, en kötü seviyelerinin üstündeydi. Apple In.c ve Johnson & Johnson’s yüzde 1.1'lik yükselişleri gün sonundaki iyileşmeye katkı sağladı.

S&P 500, gün içinde yüzde 0.5 kadar kaybettikten sonra, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.2 gerileyerek 2,115.55 puana düştü. Endeks tüm zamanların zirvesinden yüzde 0.7 aşağıda kapattı.

The Private Client Group of U.S. Bank'te bölgesel yatırım yöneticisi olan Jim Davis, "Piyasanın fiyatlanmasıyla birlikte, daha fazla gidecek yer kalmadı çünkü değerlemeler oldukça yüksek." dedi ve "Önümüzdeki hafta biraz daha geri çekilme görmek beni şaşırtmaz. Piyasa, Fed'in gelecek haftaki toplantısı ve ardından gelen Brexit oylamasıyla, şu an ile Temmuz ortası arasında dalgalı sularda seyredecektir." diye görüş bildirdi.

Ham petrol dört günde ilk defa düştü ve Bloomberg'in emtia fiyatları endeksi, doların bir ayın düşüğünden sıçramasıyla Mart ayından beri en uzun rallisini durdurdu. Ham madde ve enerji hisse senetleri, istihdam raporuyla gelen dolardaki satışların etkisiyle, bu hafta hisse senetlerindeki kazançları hızlandırdı ve iki grup da S&P 500'ü Şubat ayındaki yaklaşık iki ayın düşüğünden yüzde 16 yukarı çıkartan önemli destekçiler oldular.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)