E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriledi---

ABD borsaları geriledi

ABD borsaları geriledi
08 Ekim 2013 - 08:22 borsagundem.com

ABD'deki borç limiti restleşmesinin devam etmesiyle New York Borsası düştü; S&P 500 Endeksi 1 ayın en düşük düzeyine geriledi

New York Borsası, ABD'de yasakoyucuların ülkenin temerrüte düşmesini önleyecek borç limiti artışı konusundaki anlaşmazlığının devam etmesiyle düştü; Standard&Poor's 500 Endeksi 1 ayın en düşük seviyesine işaret etti.
Bank of America Corp. ve Wells Fargo&Co., bankalardaki düşüşe devam ederek, yüzde 1.7'şer geriledi. International Business Machines Corp. (IBM), Barclays Plc'nin tavsiyesini indirmesiyle yüzde 1.1 değer kaybetti. Cooper Tire&Rubber Co., Apollo Tyres Ltd.'ın 2.5 milyar dolarlık teklifini azaltmaya çalışmasıyla yüzde 13 düştü. Apple Inc., Jefferies Group LLC'nin not artışı üzerine yüzde 1 yükseldi.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.9 kayıpla 1,676.12 puana inerek 9 Eylül'den bu yana en düşüğüne işaret etti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.9 düşüşle 14,936.24 puana geriledi. Amerikan borsalarında 5 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 29 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinde kaldı.
İşlem hacminin çok zayıf olduğunu belirterek, yatırımcıların yol bulmaya çalıştığını söyleyen Greenwood Capital Inc.'in yatırım genel müdürü Walter Todd, "Çözümsüz geçen her gün, piyasalar sonucun ne olacağına ilişkin daha fazla endişeleniyor" dedi.
ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner pazar günü Temsilciler Meclisi'nin diğer şartlarla paketlemeden borç limitini artırmayacaklarını, ABD Başkanı Barack Obama müzakere etmezse, ülkenin temerrüde düşebileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)