E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları geriliyor---

​ABD borsaları geriliyor

​ABD borsaları geriliyor
14 Mayıs 2014 - 19:42 borsagundem.com

ABD hisseleri, gösterge endekslerin iki gün art arda rekor kırmasının ardından düşüşe geçti

ABD hisseleri, gösterge endekslerin iki gün ardarda tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından geriliyor.

Saat ve aksesuar üreticisi Fossil Group Inc., gelirlerinin analist beklentilerinin altında kalacağı tahmininde bulunmasıyla yüzde 8.4 geriledi. Deere & Co., yıllık gelir tahminini düşürmesi ile yüzde 1.2 değer kaybetti. Sears Holdings Corp. ise yüzde 3.8 ilerleme kaydetti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.3 düşerek New York saatiyle 10:18'de 1,892.23 puan seviyesine geldi. Dow Jones endeksi yüzde 0.4 düşüşle 16,652.54 puana inerek beş günlük yükselişi sekteye uğrattı. Küçük ölçekli şirketlerin işlem gördüğü Russell 2000 endeksi yüzde 0.4 değer kaybetti. 

Robert W. Baird & Co.'dan Patrick Spencer, "Endeksler tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşıyor, ama diğer yandan bu durumun tam tersini yaşayan hisseler de var. Yükselişi destekleyen bazı hisselerdeki zayıflama ile karlar ve ekonomik verilere yönelik endişeler, şu ana kadar yükselen piyasaya dair de endişeler doğuruyor" yorumunda bulundu.

S&P 500 Endeksi, teknoloji hisselerindeki satış hareketi ve küçük ölçekli şirket hisselerinin ekonominin gücüne dair iyimserliği gölgede bırakmasıyla 11 Nisan'dan bu yana gördüğü en düşük seviyeden toparlanarak yüzde 4.5 yükseldi. Endeks, dün ilk defa 1,900 seviyesini aşarken, günü sınırlı bir değişimle tüm zamanların en yüksek kapanışı olan 1,897.45 puandan tamamladı. 

ABD'de üretici fiyatları Nisan ayında bir yıldan uzun bir sürenin en dik artışını kaydederek geniş çaplı kazançların ekonominin güçlenmesi ile deflasyon tehdidini zayıflatığı yönündeki sinyalleri yansıttı.

Yatırımcılar ayrıca, dün isyancıların pusu kurarak 7 askeri öldürüp 8'ini yaraladığı Ukrayna'daki gelişmeleri de takip etti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Bloomberg'e verdiği röportajda ülkenin "iç savaşa yaklaşabildiği kadar yaklaştığını" ifade etti. Lavrov ayrıca, Rusya'nın hiç bir yere asker gönderme niyetinin olmadığını belirtti. Rusya, ABD ve Avrupa karşısında, Ukrayna sebebiyle Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük çıkmazında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)