E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları geriliyor---

​ABD borsaları geriliyor

​ABD borsaları geriliyor
07 Temmuz 2014 - 19:27 borsagundem.com

ABD hisseleri, gösterge endeksin rekor seviyelere ulaşmasını sağlayan geçtiğimiz haftaki ralli sonrasında geriliyor

ABD hisseleri, gösterge endeksin rekor seviyelere ulaşmasını sağlayan geçtiğimiz haftaki ralli sonrasında, yatırımcıların değerlemelere ağırlık vermesi ve Fed'in faiz oranlarını beklenenden erken artırabileceği spekülasyonunu yapmaları ile geriledi. Petrol ve kıymetli metaller gerilerken emtia düştü.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York saati ile 11:24'te yüzde 0.5 geriledi. Russell 2000Endeksi, yüzde 1.3 ile Mayıs ayında bu yana en dik düşüşü gösterdi. Stoxx Europe 600 Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 1.8 oranında yükselişin ardından, bugün yüzde 0.6 geriledi. 3 yıllık Hazine tahvili faizi bir baz puan artarken, 10 yıllık Hazine tahvili faizi iki baz puan düştü. Gelişen piyasa hisseleri, Endonezya hisselerinin Nisan’dan bu yana en büyük kazancı kaydetmesiyle değerlendi. S&P GSCI endeksi, gümüşün yüzde 0.8 ve ABD doğalgazının yüzde 3.6 değer kaybetmesiyle yüzde 0.9 geriledi.

Goldman Sachs Group Inc., Fed'in faiz artırımı tahminini öne çekerek 2015 üçüncü çeyreği olarak revize ederken, ekonominin mevcut trend hızının üzerinde bir hıza kavuştuğunu belirtti. Daha önceki tahmin 2016 yılının ilk çeyreğiydi. Fed’in Haziran ayı toplantı tutanakları bu hafta yayınlanacak. ABD piyasaları, 3 Haziran’da beklentilerin üzerinde gelen istihdam verisinin ardından, 3 günlük tatilin sonrasında bugün işlem görmeye devam ediyor.

RW Baird & Co. şef yatırım stratejisti Bruce Bittles, “Değerlemeler oldukça gergin ve çok fazla gelir artışı görmüyoruz, bu da piyasa için olumsuz etki yaratabilir. Gelirlerle ilgili bazı endişeler olabilir ancak bu, toparlanan ekonominin ve faiz oranlarını yükseltmeyen Fed’in piyasayı yönlendiriyor olmasından” dedi.

Goldman Sach Group Inc., JPMorgan Chase & Co. ve Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. gibi şirketlere katılarak Fed’in faiz oranlarını yükselteceği tarih ile ilgili tahminini, geçtiğimiz hafta ABD istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından öne çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)