E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları geriliyor---

​ABD borsaları geriliyor

​ABD borsaları geriliyor
07 Ağustos 2014 - 21:00 borsagundem.com

ABD hisseleri, Ukrayna'daki gelişmelerin yarattığı endişenin kar rakamlarını gölgelemesi ile kazançlarını sildi

ABD hisseleri, Ukrayna krizinin beklentiden iyi gelen işsizlik başvuruları verisini ve karlılık rakamlarını gölgelemesi sonucunda, daha önceki kazançlarını sildi.

Tyson Foods Inc, Rusya'nın ABD ve kendisine yaptırım uygulayan diğer ükelerden bazı gıda ürünlerinin ithalatını yasaklamasının ardından, yüzde 1.8 değer kaybetti. 21st Century Fox, 'X-Men: Days of Futures Past' ve 'Rio 2' filmlerinin bu sektördeki gelirlerini artıması sayesinde, yüzde 6.6 sıçradı. Symantec Corp. ise, satış tahminlerini aşması ile yüzde 3.3 değerlendi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, daha önceki yüzde 0.5'lik yükselişini geri vererek, yüzde 0.3'lük bir düşüşle New York saati ile 13:13'te 1,915.24 puan oldu. Dow Jones Industrial Average 44.37 puan düşerek, 16,398.97 oldu. S&P 500'deki işlemler günün bu saati için 30 günlük ortalama ile aynı seviyedeydi.

New York'taki Wells Fargo Funds Management'ın stratejisti John Manley " Ukrayna konusundaki belirsizlik, daha önce gelen olumlu verileri gölgeledi. Piyasa pozitif veriye uyum sağlamıştı, ancak jeopolitik gerilime ayak uydurmak zor. Gerilimin artmasıyla sorunun kontrolden çıkacağı noktaya yaklaşıyoruz" dedi.

S&P 500 24 Temmuz'da rekor kırarak 1,987.98 olduktan sonra yüzde 3.5 geriledi. Gösterge endeks geçtiğimiz hafta Arjantin'in iflası, kötü gelen kar rakamları ve ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya yaptırımları genişletmesi sonucu, yüzde 2.7 düşüş yaşayarak Haziran 2012'den bu yana en dik haftalık düşüşü kaydetti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu artan jeopolitik risklerin ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceğini söyledi. 18 üye ülkeden oluşan Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın karşı karşıya bulunduğu zorluklar, İtalya'nın tekrar resesyona girmesi, Rusya ve ABD ve müttefikleri arasındaki anlaşmazlığın Soğuk Savaş'tan bu yana en kötü halini almasının ardından yoğunlaşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)