E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları geriliyor---

ABD borsaları geriliyor

ABD borsaları geriliyor
08 Aralık 2014 - 21:22 borsagundem.com

ABD hisseleri, petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji şirketlerini aşağı çekmesinin ardından, rekor seviyelerden geriliyor

ABD hisseleri, petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji şirketlerini aşağı çekmesinin ardından, gösterge endeksleri rekor seviyelerden aşağı çekerek, geriliyor.

Exxon Mobil Corp. ve Chevron Corp. yüzde 2'nin üzerinde düşerek, Standard & Poor's Endeksi'ndeki 43 enerji şirketinin tümündeki düşüşlere öncülük ettiler. McDonald's Corp. satışlarının beklentinin altında kalmasıyla yüzde 3.8 geriledi. Antibiyotik üreticisi Cubist Pharmaceuticals Inc. ise Merck & Co.'nun şirketi satın alacağını onaylaması sonrasında yüzde 35 değer kazandı. 

S&P 500 yüzde 0.4 gerileyerek New York saati ile 12:48'de 2,067.44 puan oldu. Dow Jones endeksi 53.84 puan, yani yüzde 0.3'lük düşüşle 17,904.95 puanda. Russell 2000 Endeksi yüzde 0.5 geriledi. S&P 500'de işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 3 üzerinde seyrediyor. 

S&P 500, ABD ekonomisinin global yavaşlamaya rağmen ayakta durabilecek kadar güçlü olduğu ve tahvil alımlarını sonlandıran Fed'in daha sıkı para politikası uygulayacağı spekülasyonları ile Ekim'deki düşük seviyesinden bu yana yüzde 11 yükseldi.

S&P 500 geçtiğimiz hafta üst üste yedinci haftalık kazancı tamamlayarak son bir yılın bu alanda en uzun soluklu yükselişini kaydetti. Endeks Cuma günü beklentileri aşan tarım dışı istihdam verisi ile zirve rekoru kırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)