E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
10 Haziran 2016 - 23:15 borsagundem.com

ABD hisseleri, cansız küresel büyümeye karşı tedbirli hareketlerle ve piyasalardaki türbülansı canlandırabilecek bir takım olaylarla düştü

ABD hisse senetleri, cansız küresel büyümeye karşı tedbirli hareketlerle ve piyasalardaki türbülansı canlandırabilecek bir takım olaylarla, Avrupa hisselerindeki düşüşü takip ederek geriledi.

S&P 500, dün yaklaşık 11 ayın zirvesinden düştükten sonra, bugün New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.9 düşerek 2,096.12 puana geriledi ve bir hafta sonra ilk kez 2,100 seviyesinin altında inmiş oldu. Bir hisse senedi volatilite ölçütü 5 ayın en büyük sıçramasını kaydetti.

S&P 500'ün, bu haftaya Mayıs 2015'teki tüm zamanların zirvesinden yüzde 0.6 aşağıda girmesinin ardından gelen gerileme, beklentilerde değişiklik olduğunu işaret etti. Yatırımcılar, son üç haftada yeniden ivme kazanan ralliyi yeniden değerlendirirken, ekonominin sağlığına, cansız şirket karlarına ve merkez bankası teşviğinin etkinliğine yönelik endişelerle karşı karşıya. ABD 10 yıllık hazine tahvil faizlerinin dördüncü günde de düşerek 16 ayın düşüğüne yönelmesiyle, risk almaktaki isteksizlik belirginlik kazanıyor.

New York'ta J.P. Morgan Private Bank hisse senedi stratejisti Nadia Lovell, "Karışık gelen makro ekonomik veri ve İngiliz referandumuyla, piyasa genel makro çevrede sadece ABD'de değil küreselde de, zorlanmaya devam ediyor." dedi ve "Değerlemeler açısında, gelirlerde çok az ya da hiç büyüme bekleniyor. Piyasa Şubat düşüğünden gerçekten bir ralli kaydetti, bu yüzden yatırımcılar, hiç kimsenin geçen yaz piyasanın ne kadar volatil olduğunu unutmamasından ötürü, karlarını koruma modunda olacaktır." diye görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)