E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü karışık seyirle kapadı ---

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı
24 Aralık 2020 - 00:53 borsagundem.com

Yatırımcıların gelecekte prim yapacağı beklentisine girdikleri sektörlerin hisselerine yönelmesi, Dow ve S&P 500'ü yükseltti, teknoloji ağırlıklı Nasdaq ekside kaldı

ABD borsaları Noel tatili öncesinde yatırımcıların kararsızlığıyla Çarşamba gününü de karışık seyirle kapadı. 

1.4 trilyon dolarlık bütçe ve 900 milyar dolarlık destek paketinin Kongre'den geçmesi, yatırımcıların korona virüs nedeniyle oluşan küresel ekonomik endişelerden uzaklaşmasına neden oldu. Yatırımcılar alım için tercihlerini de pandemi sonrası prim yapacağına inandıkları sektörler oldu. Bu nedenle Dow Jones ve S&P 500 endeksleri günü artıda kapadı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaş ise ekside kaldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın gün içinde destek paketini eleştiren açıklamaları da yatırımcıları olumsuz etkilemedi. 

Destek paketi için 'rezalet' ifadesini kullanan ve 600 dolarlık bireysel desteğin 2 bin dolara yükseltilmesini talep eden Trump'ın bu teklifine Demokrat Nancy Pelosi'den olumlu yanıt gelmişti.  

Trump, akşam saatlerinde ise savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı da veto etti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 114,32 puan ve yüzde 0,38 oranında artışla 30,129,83 seviyesinde kapadı. S&P 500 de 2,75 puan ve yüzde  0,07 oranında artarak 3.690,01 puanla günü kapattı.  Nasdaq ise 36,80 puan ve yüzde 0,29 oranında düşüşle 12,771,11 seviyesine düştü. 

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSUNDA AZALMA

Makroekonomik tarafta ise ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 19 Aralık'ta biten haftada beklenmedik bir düşüş göstererek 803 bin seviyesine geriledi.

GELİR VE HARCAMALAR AZALDI

Amerikalıların kişisel gelir ve harcamaları ise kasımda beklenenden fazla azaldı. Kişisel gelirler kasımda aylık yüzde 1,1 ve kişisel tüketim harcamaları yüzde 0,4 düşüş gösterdi.

PERŞEMBE GÜNÜ ERKEN KAPANIŞ, CUMA İŞLEM YOK

Noel tatili nedeniyle ABD borsalarında endeksler erken kapanacak. Cuma günü ise tatil nedeniyle işlem yapılmayacak. 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Borsada yükseliş çift rekorla hız kesmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)