E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

ABD borsaları günü yükselişle kapadı
30 Mart 2016 - 23:25 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, merkez bankası yetkililerinin açıklamalarının, piyaslardaki olumlu havayı desteklemesinin ardından yükselerek, yılın zirvesini genişletti

ABD hisse senetleri, merkez bankası yetkililerinin küresel gerilemeyi atlatlatmak için harekete geçeceklerini taahhüt ederek, piyaslardaki olumlu havayı desteklemesinin ardından yükselerek, yılın zirvesini genişletti.

Hisse senetleri, Fed Bakanı Janet Yellen'ın artan küresel ekonomik risklerden dolayı yekililerin faiz artırımında tedbirli davranacağı açıklamasının ardından, endeksin iki haftanın en güçlü kazançlarını gerçekleştirmesinin ardından, kazançlarını üçüncü seansta da devam ettirdi. Dolar 2010 yılından beri en büyük aylık düşüşünü gerçekleştirdi. Apple Inc. üç ayın zirvesine doğru ralli yaparak teknoloji hisse senetlerini desteklerken, bankacılık hisse senetleri altı günde ilk defa yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi, dün yüzde 0.9 yükseldikten sonra, bugün New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.4 yükselerek 2,064.04 seviyesine ilerledi.

Wyomissing, Pennsylvania'da National Penn Investors Trust Co. kıdemli hisse senedi yöneticisi Terry Morris, "Yellen'in yorumlarının ardından dünkü yükselişin devamını görüyoruz." dedi ve "Yellen şahin tutumunu gevşeterek, piyasaların istediği güvercin tavrı ortaya koydu ve piyasalar da buna cevap verdi. Bundan sonra bu hafta içi gelecek bazı önemli veriler var ve kazançlar çok yakında." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)