E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

ABD borsaları günü yükselişle kapadı
21 Haziran 2016 - 23:38 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, enerji üreticileri ve teknoloji şirketlerinin kazançlara öncülük etmesiyle yükseldi

ABD hisse senetleri, enerji üreticileri ve teknoloji şirketlerinin kazançlara öncülük etmesiyle yükseldi.

Hisse senetleri günün çoğunda zigzaglar çizdikten sonra, petrol ve gaz şirketlerinin kazançlarını üçüncü güne taşımasıyla yükselişe geçti. Microsoft Corp. yüzde 2.6 ralli yaparken, Apple Inc. yüzde 1.1 yükseldi ve teknoloji hisselerinin tırmanışına öncülük etti. Düşüşe geçen biotechnology hisseleri sağlık hizmetleri grubunu aşağı çekti ve dolar beş seans sonra ilk kez yükseldi.

S&P 500, dün yaklaşık dört haftanın en büyük yükselişini kaydettikten sonra saat 16:00 itibariyle yüzde 0.3 yükselerek 2,088.94 seviyesine geldi.

Milwaukee'de Robert W. Baird & Co. kurumsal hisse senedi satışları traderı ve idari direktör Michael Antonelli, "Anketler ne zaman Brexit yönünde gelse, piyasada da o yöne doğru hafif bir değişiklik oluyor. Yunanistan'ın durumu da buna oldukça benzerdi." dedi ve "Oylamaya kadar hiçbir şey olmayacak. Janet Yellen'ın bugünkü ifadesi, benim konuştuğum insanlar tarafından pek ilgi görmedi." diye konuştu.

Fed Başkanı Janet Yellen Washington'da ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne verdiği ifadesinde, kendisinin ve iş arkadaşlarının ekonominin açık iyileşme sinyalleri verip vermediğini izlediklerini belirtti. Merkez bankası geçtiğimi hafta ilave faiz artırımında tedbirli yaklaşım sinyalleri verirken, önümüzdeki iki yıl için olan tahminlerini düşürmüştü. Yatırımcılar da daha yüksek borçlanma maliyetleri tahminlerini düşürerek, Şubat 2017'ye kadar oranları yüzde 50'den daha az fiyatladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)