E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son günü yükselişle kapandı---

ABD borsaları haftanın son günü yükselişle kapandı

ABD borsaları haftanın son günü yükselişle kapandı
06 Nisan 2019 - 04:52 borsagundem.com

ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmesi ABD borsalarını haftanın son gününde yukarı taşıdı. Üst üste 7 işlem gününü artıda kapatan S&P 500, tüm zamanların rekoruna biraz daha yanaştı

New York borsası, haftanın son gününü yükselişle kapadı. 

Çarşamba gününden bu yana, Washington'daki ABD-Çin ticaret müzakerelerinden gelen olumlu mesajlarla alım iştahında bulunan yatırımcılar, dün açıklanan tarım dışı istihdam verisiyle daha fazla risk almaya yöneldi. Tarım dışı istihdam rakamı, 177 bin artış beklentisini aşarak 196 bine ulaştı. 

Tarım dışı istihdam verisi, yatırımcılar üzerinde "ABD ekonomisinde işler iyi gidiyor" olgusu yaratırken Mart ayında ücretlerdeki düşüş de Fed'in faiz artırımına ara verme kararını desteklemesi şeklinde algılandı. 

ABD'de tarım dışı istihdam Mart'ta beklentiyi aştı

Haftanın son işlem gününde, S&P 500 9 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıkarken rekor kapanış seviyesine bir adım daha yaklaştı. S&P 500, tüm zamanların kapanış puanının yüzde 1.3'de8 daha az mesafede.  

Dow Jones sanayi endeksi haftanın son işlem gününü 40.36 puan ve yüzde 0.15 oranında artışla 26.424,99 seviyesinde kapadı, S&P 500 13.35 puan ve yüzde 0.46 oranında artışla gün sonunda 2.892,74 puana ulaştı. Nasdaq da 46.91 puan ve yüzde 0.59 artış kaydederek günü 7.938,69 puanla tamamladı. 

HAFTALIK PERFORMANS

ABD borsa endeksleri, nisan ayının ve ikinci çeyreğin ilk haftasını da yükselişle tamamlamış oldu. Dow Jones haftayı yüzde 1.91 orannda artışla tamamladı. S&P 500'ün haftalık artış oranı ise yüzde 2.06 olarak gerçekleşti. Nasdaq da haftayı yüzde 2.71 oranında artışla tamamladı. 

GELECEK HAFTA GÖZLER BANKALARDA

Gelecek hafta, Wall Street yatırımcıları üç aylık bilançolarını açıklayacak olan ABD bankaları ile kurumsal kazançları takip edecek. Yatırımcılar gelecek hafta ayrıca, telekonferans şeklinde devam edecek olan ABD-Çin ticaret müzakerelerini izleyecek. 

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)