E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü 3 rekorla kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü 3 rekorla kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü 3 rekorla kapadı
05 Aralık 2020 - 00:25 borsagundem.com

ABD'de istihdam ile ilgili olumsuz rakamların yeni mali destek paketi beklentilerini artırmasıyla yatırımcılar alıma yöneldi. Biden'ın Kongre'ye korona virüs destek paketini biran önce çıkarma çağrısı yapmasıyla endeksler rekora koştu

ABD borsaları haftanın son işlem gününü yükselişle tamamlarken 3 ana endeks de yeni rekorlara imza attı. 

Altı ayda en yavaş ABD istihdam artışını gösteren veriler, yatırımcıların korona virüsün vurduğu ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olacak yeni bir mali yardım tasarısı beklentilerini artırdı. Wall Street'in ana endeksleri Cuma günü tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi. 

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, tarım harici sektörlerde istihdam, kasımda 245 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerini karşılayamayan tarım dışı istihdam verisinin, kasımda 469 bin kişi artacağı tahmin ediliyordu. İşsizlik oranı ise aynı dönemde yüzde 6,9'dan yüzde 6,7'ye düştü.

ACİL YARDIM PAKETİNİN ÖNEMİ

Söz konusu istihdam verisinin ardından Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer, istihdam raporunun "güçlü ve acil yardım" ihtiyacının her zamankinden daha önemli olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Alımların hızlanmasında ABD'nin 46. başkanı seçilen ve 20 Ocak'ta resmen göreve başlayacak olan Joe Biden'ın Kongre'ye yaptığı çağrı da etkili oldu. 

Yayımlanan verilerin ekonomide iyileşmenin durduğunu gösterdiğini belirten Biden, ABD Kongresi'nin bir korona virüs yardım tasarısını derhal onaylamadığı takdirde önümüzdeki "karanlık kışın" acıyı şiddetlendireceğini söyledi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi endeksi 248,74 puan veya %0,83 artışla 30,218.26'ya, S&P 500 32,40 puan veya %0.88 artışla 3,699.12'ye ve Nasdaq Bileşik 87.05 puan veya %0.70 ekleyerek 12,464.23'e yükseldi.

DOW TEKRAR 30 BİN SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE

24 Kasım'da tarihinde ilk kez 30 bin puanın üzerine çıkarak rekor kıran Dow Jones, bir süre 30 bin seviyesinin altında kalmasına rağmen Cuma günü 30,218.26 puana ulaşarak yeni bir rekora imza attı. 

Üst üste kırdığı rekorlara perşembe günü ara veren S&P 500 de Cuma günü 3,699.12 puana yükselerek rekorlarına geri döndü. 

Nasdaq da Perşembe günü kırdığı rekoru Cuma günü 12,464.23 puana taşıdı. 

ABD Kongresi destek paketinde anlaşmaya yakın

 

ABD'de istihdam beklentilerin altında

 

Avrupa borsaları haftayı yükselişle kapattı

 

Borsa İstanbul yerinde saydı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)