E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle kapadı
22 Ocak 2022 - 00:53 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son gününü de ekside kapadı. S&P 500 ve Nasdaq pandeminin başladığı günden bu yana en kötü haftayı geride bıraktı

BORSAGUNDEM.COM

Haftanın son işlem gününü de düşüşle kapatan ABD borsaları, pandeminin başından bu yana en kötü haftalık sonucu elde etti. S&P 500 ve Nasdaq'ın pandeminin başlangıcından bu yana en büyük haftalık yüzde düşüşlerini kaydettiği hisse senetleri için acımasız bir haftayı kapatmasıyla Cuma günü keskin bir düşüşle sona erdi. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 450.02 puan ve yüzde 1.3 oranında düşüşle günü 34.265.37 puanla tamamladı. S&P 500 Endeksi de 84.79 puan ve yüzde 1.89 kayıpla 4.397.94 puana geriledi. Nasdaq ise 385.10 puan ve yüzde 2.72 düşüşle 13.768.92 puanda haftayı kapadı. 

Endekslerin negatif seyir izlemesinde enflasyon ve para politikasında hızlı sıkılaşma kaygıları etken oldu. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Pandemiden bu yana en kötü haftayı geride bırakan Wall Street'te haftalık kayıplar da şöyle: S&P 500 yüzde 5,7, Dow yüzde 4,6 ve Nasdaq yüzde 7,6 düştü.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, hafta başında düzeltme sürecinde olduğunu teyit eden teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq, hem cuma gününü hem de haftayı en fazla kayıpla kapatarak yine düzeltme bölgesinde kaldı. 

Perşembe günü kapanışın ardından bilanço paylaşımı yapan Netflix haftanın son işlem gününü yüzde 21.79 oranında değer kaybıyla kapatırken hissede düşüş, sınırlı işlemlerde de devam etti. 

Netflix’in hisselerindeki sert düşüşün ardından rakibi Disney de yüzde 6.94 oranında değer kaybetti. 

10 YILLIK TAHVİL FAİZLERİ GERİLEDİ

Tahvil piyasasındaki satışlar durulurken, çarşamba günü yüzde 1,90'ı test eden ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, yüzde 1,77'ye geriledi.

Analistler, ABD'de gelecek hafta ABD Merkez Bankasının (Fed) para politikası kararları ile teknoloji şirketlerinin bilançolarının piyasaların odağında olacağını belirtti.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan enflasyon mesajı

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

Ekonomik toparlanma ABD borsalarını vuracak

 

Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı

 

Borsa İstanbul'da endişe artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)