E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftaya yükselişle başladı---

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı

ABD borsaları haftaya yükselişle başladı
24 Mayıs 2021 - 16:37 borsagundem.com

Wall Street endeksleri aşılanmayla birlikte düşen vaka sayılarının ardından güne yükselişle başladı. Yatırımcılar Bitcoin’deki sert düşüşün ardından gelen %14’lük toparlanmayı izliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,47 yükselişle 34.369,28 puanda, S&P 500 Endeksi %0,64 artışla 4.182,26 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,73 yükselişe 13.568,92 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0034 düşüşle %1,616 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarının gündeminde Bitcoin’in hafta sonu gerçekleştirdiği keskin düşüşün ardından %14’lük geri dönüş hamlesi yer alıyor. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Pazar günü 32 bin dolara kadar düşen Bitcoin yeni günde 38 bin dolara kadar ulaştı. Geçtiğimiz Çarşamba günü dünyanın en büyük kripto para birimi bir günde %30 değer kaybederek 30 bin dolara kadar düşmüştü. Bitcoin Nisan ayında 65 bin dolara kadar yaklaşarak tüm zamanların zirvesine ulaşmıştı.

Bitcoin’deki satış dalgası öncesinde kripto paralar büyük Wall Street bankaları ve halka açık şirketler tarafından yoğun ilgi görüyordu. Ancak manşetlerdeki olumsuz haberler ve kripto fenomenleriyle piyasa düzenleyicilerinden gelen açıklamalar bu ay kripto para piyasasının büyük bir darbe almasına neden oldu.

Amerikan borsaları ABD’deki Anma Günü tatiline yaklaşırken yeni Kovid vakalarında da sert düşüşler dikkat çekiyor. 11 ayın en düşük seviyesine gerileyen vaka sayıları Amerikalıların resmi olmayan yaz tatili başlangıcında seyahat edebilecekleri beklentilerini arttırıyor. ABD’de aşılanmalarda hız kazanıldıkça yedi günlük vaka sayısı ortalamaları 25 bin 270’e kadar geriledi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) paylaştığı son verilere göre ABD nüfusunun %49’u aşının en az bir dozunu alırken nüfusun %39’undan fazlası tamamen aşılandı.

Goldman Sachs'tan Bitcoin yorumu

 

ABD vadelilerde yön yukarı

 

Borsa İstanbul'da karışık seyir izleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)