E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftayı düşüşle kapadı---

ABD borsaları haftayı düşüşle kapadı

ABD borsaları haftayı düşüşle kapadı
07 Mayıs 2022 - 07:36 borsagundem.com

ABD borsaları yatırımcıların artan Hazine getirilerinden ve Fed'in daha fazla faiz artırımı olasılığından endişe duymasıyla cuma gününü de ekside kapadı

ABD borsaları haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı. Endekslerin düşmesindeki en büyük etken yüksek enflasyonla mücadeleyi amaçlayan Fed'in daha fazla faiz artırımına gideceği endişesi oldu. ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirilerindeki büyük artış da yatırımcıyı hisse alımlarından uzaklaştırdı. 

Hazine piyasasındaki hareketler Cuma günü hisse senetleri üzerinde ağırlık kazanıyor gibi görünüyordu. Gün içerisinde 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 2018'den bu yana ilk kez %3,12'nin üzerine çıktı. 10 yıllık tahvil getirileri daha sonra bir miktar geri çekilerek %3,1 sınırının altına geriledi.

Wall Street borsalarındaki kayıplar istihdam alanındaki olumlu ekonomik göstergelere rağmen gerçekleşti. Nisan ayı ABD istihdam verileri ülkede 428 bin tarım dışı istihdam artışını işaret ediyor. Dow Jones anketine göre ekonomistler 400 bin yeni istihdam beklentisindeydi.

İstihdam raporundaki zayıf verilerse iş gücüne katılım oranındaydı. Oran aydan aya çok sınırlı değişiklik gösterdi ve pandemi öncesine göre 1,2’lik yüzdelik oranın aşağıda seyretmeye devam ediyor. Ekonomistler, işgücüne katılımdaki toparlanmanın ücretlerdeki artışı ve buna bağlı olarak enflasyonu önlemeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 98.60 puan ve yüzde 0.30 oranında düşüşle 32.899,37 puanla kapadı. S&P 500 Endeksi ise 23.53 puan ve yüzde 0.57 oranında kayıpla gün sonunda 4.123.34 puana geriledi. Nasdaq da 173.03 puan ve yüzde 1.40 puan gerileyerek günü 12.144.66 puanla kapadı. 

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde

 

ABD borsalarında saklanacak yer kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)