E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kâr satışları sonrası ekside kapandı---

ABD borsaları kâr satışları sonrası ekside kapandı

ABD borsaları kâr satışları sonrası ekside kapandı
31 Aralık 2019 - 05:39 borsagundem.com

Wall Street'te yatırımcılar Aralık ayı boyunca elde ettikleri kazancı nakde çevirmek için satışlara başlayınca endeksler rekor seviyelerde geriledi

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın ilk gününü rekor seviyelerde gerilemeyle kapadı. 

Pazartesi günü ABD-Çin ticaret anlaşmasıyla ilgili küçük güncellemeler yapıldı. Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro, anlaşmanın önümüzdeki hafta imzalanacağını ancak teyitin Başkan Donald Trump veya ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer'dan geleceğini söyledi. Çin basınındaki haberlerde ise Çin Başbakan Yardımcısı Liu'nun anlaşmayı imzalamak için bu hafta Washington'a gideceği ifade edildi. 

Bu haberler yatırımcıların alım iştahını artıracak bir etki göstermedi. 

Wall Street yatırımcıları Aralık ayında elde ettikleri yüksek kazançları nakde çevirmek maksadıyla satışlara başladı. 3 ana endeks de yaklaşık 4 haftanın en büyük düşüşünü yaşadı. 



Dow Jones sanayi endeksi günü 183.12 puan ve yüzde 0.64 oranında düşüşle 28,462.14 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 18.73 puan ve yüzde 0.58 oranında düşüşle gün sonunda 3,221.29 seviyesine geriledi. Nasdaq da 60.62 puan ve yüzde 0.67 oranında düşüşle günü 8,945.99 seviyesinde kapadı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)