E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD borsaları karışık seyir izledi---

ABD borsaları karışık seyir izledi

ABD borsaları karışık seyir izledi
08 Aralık 2010 - 08:22 borsagundem.com

İrlanda'da dün onaylanan bütçe ile getirilen tasarruf önlemlerinin ekonomi üzerindeki muhtemel olumsuzluk endişeleri piyasaları etkiledi

İrlanda'da dün oylanan bütçe ile getirilen tasarruf önlemlerinin ekonomi üzerindeki muhtemel olumsuz etkilerine ilişkin endişeler ABD hisse senedi piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Bu olumsuzluk kısmen Bush döneminden kalma vergi indirimlerinin devam ettirilmesi konusunda iktidar ve muhalefet arasında anlaşmaya varılması ile dengelendi.  
Bu gelişmelerin ardından Dow Jones sanayi endeksi 3.03 puan ve yüzde 0.03 oranında düşüşle 11359.16 puandan günü tamamladı. Dow Jones endeksi kapsamında en yüksek değer kaybı yüzde 3.1 düşüşle imalat sektörünün dev ismi 3M'de  yaşandı. Şirketin 2011 yılı için öngördüğü organik satış büyümesinin piyasa beklentilerinin altında kalması bu durumda etkili oldu. Diğer taraftan endeks içinde yükselişi ile dikkat çeken hisseler arasında ilk sırada yüzde 2 artışla General Electric, yüzde 1.6 artışla Chevron ve yüzde 1.3 artışla Caterpillar  hisseleri yer aldı.  
Nasdaq bileşik endeksi 3.57 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 2598.49 ve  Standard & Poor's 500 endeksi 0.63 puan ve yüzde 0.05 artışla 1223.75 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)