E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
28 Temmuz 2021 - 17:24 borsagundem.com

FED açıklamalarına odaklanan ABD borsaları yeni güne karışık seyirle başladı. Yatırımcılarsa şirket bilançolarını değerlendirmeye devam ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 35.013,67 puanda, S&P 500 Endeksi %0,07 düşüşle 4.398,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 yükselişle 14.717,55 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0116 yükselişle %1,259 seviyesinde değerleniyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) yeni politika kararlarına ilişkin açıklamalarını bekleyen Wall Street yatırımcıları güne büyük oranda sakin başladı. Dev hisse senetleri endeksleri daha önceki seanslarda elde ettikleri 5 günlük yükseliş serilerinin ardından bir miktar geri çekildi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında bugün havayolu şirketi Boeing hisseleri şirketin 2019’un üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez kârlı bilanço paylaşmasının ardından yükselişe geçti. Hisse %4,71 oranında yükselişle işlem görüyor. Yükselişiyle dikkat çeken bir diğer Wall Street hissesi ise ikinci çeyrek bilançosu beklentileri aşan ve 2021 yılı için Kovid aşısı satışlarında beklentilerini yükselten Pfizer hissesi oldu. Pfizer hisseleri %2’lik yükselişle işlem görüyor.

Yatırımcılar ayrıca büyük teknoloji şirketlerinin bilanço performanslarını da değerlendirdi. Google’ın çatı şirketi Alphabet, teknoloji devinin çeyrek bilançosunu yayınlamasının ardından %4'ten fazla yükseldi. Reklam gelirinde % 69'luk bir sıçrama kaydettiğini açıklayan şirketin hisse senedi %3,82 yükselişle işlem görüyor.

Apple hisseleri ise CEO Tim Cook’un şirketin tedarik kısıtlamalarından etkileneceği konusunda uyarmasının ardından düşüşe geçti. iPhone ve iPad satışlarının da etkileneceğini belirten Tim Cook’un açıklamalarının ardından Apple hisseleri %2,5 oranında düştü. Açılış sonrası bir miktar toparlanan hisse senetleri %0,78 düşüşle işlem görüyor.

FED’in, para politikasına ilişkin iki günlük toplantısını gün içerisinde tamamlayacak. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Türkiye saatiyle saat 21:00'de bir açıklama yapması bekleniyor. Ardından FED Başkanı Jerome Powell bir basın toplantısı düzenleyecek.

Yatırımcılar, merkez bankasının sıkılaştırma politikasının ilk büyük adımı olan tahvil alımlarını azaltmaya başlama planları hakkında bir güncelleme almak için sabırsızlanıyor. FED politikalarını izleyen birçok yatırımcı, korona virüsün delta varyantının yayılması nedeniyle merkez bankasının ekonomik öngörüler konusunda daha temkinli olmasını bekliyor.

Japonya bankası MUFG’nin ABD Makro Stratejileri Başkanı George Goncalves CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “FED'in tüm bu aşırı konfor ortamından kurtulmak istediğine inanıyoruz. Ancak piyasaların FED’in hemen hemen söylediği her kelimeye veya yaptığı eyleme nasıl tutundukları göz önüne alındığında ani hareketler yapma konusunda temkinli olmaya devam etmesini de bekliyoruz” dedi.

1,5 trilyon dolarlık piyasa oluşturacak yeni borsa yatırımı

 

Borsalarda krizlerden korunmanın 4 yolu

 

Çin devlet medyası yatırımcıları sakinleştirmeye çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)