E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
18 Ağustos 2021 - 17:02 borsagundem.com

FED tutanaklarının açıklanmasını bekleyen ABD borsaları yeni güne karşık seyirle başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) Temmuz ayı para politikası toplantılarına ilişkin tutanakların yayınlanacağı yeni güne büyük oranda düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,01 düşüşle 35.340,83 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 yükselişle 4.448,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,02 düşüşle 14.652,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0075 artışla %1,272 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar gün içerisinde Temmuz ayı ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanaklarının yayınlanmasıyla birlikte FED’in para politikasına ilişkin ayrıntıları değerlendirmeyi bekliyor. Analistler de günün en önemli gündem maddesinin FOMC tutanakları olduğu konusunda birleşiyor.

Wall Street yatırımcılarının gündemindeki bir diğer konu da konut başlangıç oranlarıydı. Konut başlangıçları, temmuzda yüzde 7 azalışla 1 milyon 534 bine inerek 3 ayın en düşük seviyesine gerilerken, inşaat izinleri yüzde 2,6 artarak 1 milyon 635 bine yükseldi. Piyasa beklentilerinin üzerinde azalış gösteren ve 3 ayın en düşük seviyesine inen konut başlangıçlarının 1 milyon 600 bin olması öngörülüyordu.

ABD borsaları Salı günü perakende satış rakamlarının beklenenin altında kalmasıyla ve delta varyantına ilişkin küresel risklerin artmasıyla birlikte düşüşe geçmişti.

Deutsche Bank Analisti Henry Allen, Barron’s’un haberinde, piyasalara ilişkin yorumlarında, “Risk iştahındaki düşüş diğer varlık sınıflarına da yansıdı. Delta korkularının önümüzdeki aylarda ekonomik talebe ilişkin sorgulamaları artırmasıyla petrol fiyatlarındaki düşüş de devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa komisyon firması CMC Markets Analisti Michael Hewson ise küresel borsalara ilişkin açıklamalarında Asya piyasalarını işaret ediyor. Hewson, “Yavaşlayan küresel toparlanma ile ilgili bu belirsizlik son iki gün içinde bir miktar zayıflığa yol açtı. Ancak Yeni Zelanda'da uygulanan yeni kısıtlamalara yanıt olarak Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltmek yerine değiştirmemesi sonrasında Asya piyasaları söz konusu risklere omuz silkiyor gibi görünüyor” dedi.

Açığa satışçıların hedefi olan yatırımcıdan hodri meydan

 

Döviz piyasalarının önündeki yeni risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)