E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Ağustos 2021 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta başından bu yana kaydettiği yükselişlerin ardından yeni güne sakin başladı. Yatırımcılar delta vakalarının pik yaptığı ve düşüşe geçmeye başladığı öngörüsüyle borsalara ilişkin iyimserliğini sürdürüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta başından itibaren gelen rekor kapanışların ardından yeni güne sabit seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 düşüşle 35.308,73 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 artışla 4.487,91 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 yükselişle 15.049,63 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0135 artışla %1,309 seviyesinde değerleniyor.

Teknoloji ağırlık Nasdaq Endeksi dört seans art arda gelen yükselişlerin sonrasında geçtiğimiz gün ilk defa 15 bin puanın üzerinde kapanmıştı. Yatırımcılardaki iyimser havanın sebebiyse son dönemde ABD’de yükselişe geçen korona virüsün delta varyantına ilişkin vakaların sonunda pik noktasına ulaştığı düşüncesiydi.

Bağımsız yatırım danışmanlığı firması Fundstrat’in Yönetici Ortağı ve Araştırma Birimi Başkanı Thomas Lee CNBC’ye verdiği röportajda, “Pay piyasalarının dalgalı olduğunun ve yatırımcıların bakış açılarında geniş bir şekilde farklılık görüldüğünden kolayca bir fikir birliğine sahip olunamadığının farkındayız. Ancak bizim piyasalardaki temel görüşümüz piyasadaki her varlığın ralli yaptığı ve yatırımcıların tam risk aldığı yönünde kalmayı sürdürüyor. Piyasalara ilişkin verilerin temposu son birkaç gün içerisinde iyileşmeye başladı. En dikkat çekici olanıysa Kovid-19 vakalarının bir dizi eyalette zirve yapmasıydı” ifadelerine yer verdi.

Korona virüs aşısı üreten aşı şirketlerinden birisi olan Johnson & Johnson firmasından gün içerisinde yapılan açıklamada destekleyici dozların erken klinik denemelerinde virüse karşı antikor üretimini ciddi miktarda arttığı belirtilerek umut verici sonuçlar elde edildiği açıklandı. Ancak bu açıklama borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre J&J hisseleri açılışın ardından %0,68 oranında düşmesini engelleyemedi.

Wells Fargo Securities’in Hisse Senedi Stratejileri Başkanı Christopher Harvey ise borsalarda gelecekte yüksek kazançlar elde edeceğini açıkladı. Firma Salı günü S&P 500’ün yıl sonu hedefini yükselterek şu anki seviyesinin %7,5 üzerinde olan 4.825 puana taşımıştı. Harvey Ağustos ayından yıl sonuna kadar endeksin güçlü kalacağını belirtiyor.

Harvey müşterilerine yayınladığı notta, “31 yıl boyunca S&P 500 endeksinin yılın ilk sekiz ayında %10’un üzerinde getiri sağladığı sadece dokuz örnek görüldü. Devam eden dört ayda endeks ortalama %8,4’lük getiri sağladı. Bu örneklerin hiçbirinde endeks kalan dört ayda negatife dönmedi” ifadelerine yer verdi.

 

Nobel ödüllü ekonomistten kıyamet senaryosu

 

Çip krizinde yüzde 20 fiyat artışı iddiası

 

FDA'nın BioNTech'e verdiği 'tam onay' ne anlama geliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)