E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Eylül 2021 - 16:55 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Eylül ayına karışık seyirle başladı. Yatırımcılarda eylül ayı endişelerinin devam etmesine karşın S&P 500 rekor yürüyüşünü devam ettiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,03 düşüşle 35.349,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,19 artışla 4.531,29 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 yükselişle 15.350,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0059 düşüşle %1,302 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com'un derlerdiği bilgilere göre, Wall Street endeksleri Ağustos ayını yükselişle tamamladı. S&P 500 Endeksi ayı %2,9 yükselerek 2017’den beridir en iyi performansını gösterdi. Nasdaq Endeksi ise %4’lük yükselişle üçüncü aylık yükselişini kaydetti. Dow Jones Endeksi geride kalmasına karşın %1,2 oranında yükseldi.

Yatırımcılar yeni günde hayal kırıklığı yaratan bir istihdam raporunu değerlendiriyor. Bordro hizmetleri firması ADP'ye göre, ABD şirketleri Ağustos ayında beklenenden çok daha az miktarda istihdam yarattı. Dow Jones ekonomistlerinin beklentileri 600 bin istihdam üretileceği yönünde olmasına karşın raporda özel sektör istihdamının 374 bin yükseldiği belirtiliyor.

ADP raporu, Cuma günü yayınlanacak olan Ağustos ayı ABD resmi tarım dışı istihdam verilerinin habercisi niteliğinde. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler Ağustos ayında 720.000 istihdam yaratılmasını ve işsizlik oranının %5,2'ye düşmesini bekliyorlar.

Yatırım danışmanlığı şirketi LPL Financial’ın Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick CNBC’ye yaptığı açıklamalarında, “Bu boğa piyasasının 2021’in başından beridir neredeyse tüm piyasa endişelerine gülüp geçmesine karşın eylül ayının tarihsel olarak hisse senetleri için en kötü ay olduğunu unutmamalıyız. Geçen yıl Mart 2020’nin diplerinden gelen büyük ralli sırasında dahi Eylül ayında %10’luk bir düzeltme görmüştük” ifadelerine yer verdi.

 

Borsalarda eylül ayı korkusu

 

Hedge fonlar için güçlü bir çeyrek kapıda

 

Wall Street rallisi ışıltısını kaybediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)