E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Eylül 2021 - 17:03 borsagundem.com

Amerikan İşçi Bayramı’nın ardından haftanın ilk işlem gününe başlayan ABD borsaları yeni güne kararsız başladı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,52 düşüşle 35.184,37 puanda, S&P 500 Endeksi %0,24 azalışla 4.524,45 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,16 yükselişle 15.387,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0415 yükselişle %1,367 seviyesinde değerleniyor.

ABD İşçi Bayramı sebebiyle pazartesi günü tatil olan Wall Street endeksleri yeni haftaya karışık başladı. Goldman Sachs ABD’de artan delta varyantı vaka sayısı ve mali teşvik paketlerinin etkisini kaybetmesi gerekçesiyle hafta sonu dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin öngörülerini düşürdü.

Goldman Sachs 2021 yılı sonu için %6,2 olan yıllık büyüme beklentilerini %5,7’ye çekti. Dev banka dördüncü çeyrek ABD gayrisafi yurtiçi hasıla beklentilerini de %6,5’ten %5,5’e düşürdü.

Banka notunda, “İleriye dönük güçlü tüketim büyümesinin önündeki engel çok daha yüksek görünüyor: Delta varyantı halihazırda üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında ağırlığını hissettiriyor ve etkisi azalan mali teşvikler ve daha yavaş bir hizmet sektörü iyileşmesi orta vadede ekonomi için ters rüzgar etkisi yaratacak” ifadelerine yer verildi.

Morgan Stanley’den de gün içerisinde ABD ekonomisine ilişkin karamsar nitelikte bir öngörü paylaşıldı. Bankanın baş stratejisti Andrew Sheets önderliğinde hazırlanan raporda, “Eylül-Ekim aylarının son sürecinde orta şiddette inişli çıkışlı bir geçiş döneminin oluşacağını öngörüyoruz” açıklamasına yer verildi.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre, Boeing hisseleri, Wall Street Journal’ın ‘787 Dreimliner’ uçaklarının teslimatının daha fazla gecikebileceği haberinin ardından düşüş gösterdi. Boeing hisseleri güne %2,03 oranında değer kaybıyla başladı.

ABD borsaları Cuma günü beklentilerin çok altında gelen Ağustos ayı istihdam rakamlarının ardından ekonomik toparlanmaya ilişkin soru işaretleri üretmeye başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın bu ay açıklaması beklenen mali teşvikleri sonlandırma planlarının daha ileri tarihlere erteleneceğini öngörüyor.

Piyasalar enflasyon riskini görmezden geliyor

 

Borsada kazanmak için bilinmesi gereken 10 gösterge

 

AB ekonomisi ikinci çeyrekte büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)