E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
08 Eylül 2021 - 17:17 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Eylül ayında gerçekleşmesini beklediği geri çekilmeye karşı savunmaya geçiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık bir seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,06 yükselişle 35.119,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 azalışla 4.519,53 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,28 düşüşle 15.331,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0170 düşüşle %1,356 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street’te birçok yatırımcı ABD borsalarının tarihsel olarak en kötü performansını gösterdiği Eylül ayında beklenen yüksek volatiliteye hazırlanıyor. Bu yıl %20’den fazla yükselen S&P 500’ün yıl boyunca hiçbir %5’lik geri çekilme gerçekleştirmemiş olması yatırımcıların endişelerini körüklüyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Çapraz Varlıklar Stratejileri Başkanı Andrew Sheets konuyla ilgili açıklamasında, Eylül ve ekim aylarında sarsıntılı bir süreç öngördüklerini söyledi. Borsa uzmanı, “Gelecek iki ay büyüme, siyaset ve mevzuat takvimi açısından yüksek riskler taşıyor” ifadelerine yer verdi.

S&P 500 Endeksi ayın başından bu yana %0,1 düşüş gösterdi. Dow Jones Endeksi ise aynı dönemde %0,6 düştü. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi New York Borsası bileşenlerinin aksine Eylül ayını %0,5’lik yükselişle geçiriyor.

Wall Street’te satış dalgasını harekete geçirebilecek etkenlerden birisi de ABD Merkez Bankası (FED). Zira FED salgının başından bu yana ekonomiyi desteklemek için parasal teşviklerde bulunmaktaydı. Ancak bu desteklerin erken azaltılması ihtimali piyasaların gündeminden düşmüyor. FED Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının kolay para politikalarından bazılarını yıl sonundan önce geri çekmeye başlama olasılığının yüksek olduğunu, ancak hala faiz artışlarını uzakta gördüğünü belirtti.

Yine de teşviklerin kaldırılmasına ilişkin görünüm korona virüsün delta varyantı ve büyük bir hayal kırıklığı yaratan Ağustos ayı istihdam raporu ile gölgelendi. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre ekonomi çevreleri FED’in teşvikleri azaltma planlarını bir süre daha bekletebileceğini tartışıyor.

Morgan Stanley Wall Street’te yüzde 15 düzeltme bekliyor

 

Buffett göstergesi çöküş sinyalleri veriyor

 

Ünlü stratejist Eylül korkularına rağmen borsalarda hedef yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)