E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
13 Eylül 2021 - 17:10 borsagundem.com

Wall Street borsaları yükselişle açıldı. S&P 500 ve Dow Jones yatırımcıları 5 seanstır devam eden negatif gidişi kırmayı hedefliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya karışık seyirle başladı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri beş seanstır devam eden düşüşlerin ardından yükselişe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,60 yükselişle 34.815,03 puanda, S&P 500 Endeksi %0,37 artışla 4.475,20 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,05 azalışla 15.107,58 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0194 düşüşle %1,322 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri 5 günlük kayıplarının ardından yükselişe geçerken Nasdaq Endeksi ise 3 seanstır üst üste negatif bir seyir geçiriyor. S&P 500 Endeksi bugünkü açılışa gelene kadar 22 Şubat’tan bu yana en uzun süren kayıp serisini gerçekleştirdi.

Oppenheimer Baş Borsa Stratejisti John Stoltzfus borsalara ilişkin yorumlarında, “Tedarik zincirindeki sıkıntılarıyla, Kovid-19’un varyant riskleriyle ve beklenenden daha uzun süren enflasyon oranlarıyla ve mevcut toparlanmanın sürdürülebilir bir ekonomik genişlemeye giden yolunu zorlayan belirsizliklerle birlikte, mevcut gelişmeler yatırımcılar için eski bir deyişte olduğu gibi ‘mükemmelliğe değil ilerlemeye’ odaklanmayı en uygun seçenek haline getiriyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Hastalık ve Kontrol Merkezi (CDC) verilerine göre, Cuma günü açıklanan ABD'deki 7 günlük Kovid-19 yeni vaka sayısı ortalamaları kadar yaklaşık 136 bine geriledi. Ağustos ayının son haftasında bu rakamlar 157 bini gösteriyordu. Reuters kaynakları CDC’nin ay sonuna kadar Pfizer’ın Kovid aşısının çocuklar için kullanılmasına da yetki verebileceğini belirtiyor.

UBS Stratejisti Keith Parker S&P 500 Endeksi’nin yıl sonuna kadar %4 yükseleceğini öngörüyor. Parker, “Aşılarla birlikte bağışıklık vaka sayılarının önünde sonunda düşmesi anlamına gelmelidir. Yeniden açılma ekonomisi ve bundan yararlanacak harcamalar bir süredir geride kalıyor” açıklamasında bulundu.

Yatırımcılar hisse fonlarından çıktı

 

FED çekildiğinde borsalar ayakta kalacak mı?

 

Borsalarda satış uyarısı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)