E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
27 Eylül 2021 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya tahvil piyasasındaki hareketlilikleri değerlendirerek başladı. Bankacılık ve sanayi hisseleri yükselirken teknoloji hisseleri ise değer kaybetti.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Eylül ayının son haftasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 yükselişle 34,938,23 puanda, S&P 500 Endeksi %0,38 ekside 4.438,43 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,12 düşüşle 14.878,82 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0406 yükselişle %1,495 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones Endeksi’ndeki yükselişle enerji ve bankacılık sektöründeki hisselerin yükselişiyle destekleniyor. Buna karşın dev sermayeli teknoloji hisselerindeki düşüşler S&P 500 ve Nasdaq Endekslerinin geride kalmasına neden oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Hazinesi tahvil getirilerindeki yükseliş teknoloji hisselerindeki düşüşün asıl nedeni olarak öne çıktı. Ekonomik toparlanmaya ilişkin iyimserliğin ve enflasyon korkularının artmasıyla birlikte 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri seans öncesinde %1,5 seviyelerine kadar tırmandı. Ağustos ayı sonuna göre %1,30’luk yükselişi gösteren bu oranlar Haziran ayından bu yana rastlanılan en yüksek tahvil getirilerini işaret ediyor.

Yüksek tahvil faizlerinin sebep olduğu enflasyon nedeniyle güçlü bilanço beklentilerinden elde edecekleri getiri oranlarının erimesi beklenen dev sermayeli teknoloji hisseleri açılışta değer kaybıyla en çok dikkat çeken hisseler oldu. Google’ın çatı şirketi Alphabet’in hisseleri güne %1,28 düşüşle başlarken, Apple hisseleri ise açılışta %1,88 değer kaybetti. Nvidia hisseleri %3,12 değer kaybıyla Amazon hisseleri %2,34 düşüşle işlem görüyor.

Borsa araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senyek CNBC’deki röportajında borsalara ilişkin, “Bu tahvil piyasası hareketlerinin borsalarda yeni bir değer yatırımlarına yönelik ters yönlü bir akış oluşturacağını düşünüyoruz. Bizim görüşümüze göre gelecek haftalarda uzun vadeli faiz oranları borsa getirilerinin, sektör rotasyonunun ve tematik performansların bir numaralı tetikleyicisi olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

CNBC’nin haberine göre, Wall Street endeksleri haftaya ABD Kongresi’nin kapanması ihtimali karşısında yatırımcı duyarlılığı gösteriyor da olabilir. Yatırımcılar Washington yönetiminin bütçe görüşmelerini takip etmeye devam ediyor.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi Pazar günü 1 trilyon dolarlık iki partili altyapı paketinin bu hafta geçmesini beklediğini açıklamıştı. Ancak teşvik yasasının onaylanma süreci daha ileri bir tarihe ertelenebilir.

Pasif yatırımlar hisse senetleri balonunu şişiriyor

 

Bitcoin yatırımcıları dikkat: Bu hafta izlenmesi gerekenler!

 

Aşırı dayanıklı borsalarda doğru strateji ne olmalı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)