E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Ekim 2021 - 17:12 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Cuma gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar teknoloji hisselerinden kaçarak ekonomik büyümeye odaklı hisse senetlerine yöneliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Ekim ayının ilk işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,31 yükselişle 33,949,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,01 artıda 4.307,95 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,25 düşüşle 14.411,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0007 düşüşle %1,487 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ekonomik göstergelerdeki son değişimlerin ardından teknoloji hisselerinden satışa geçerek ekonomik toparlanma ticaretine uygun hisselere geçiş yaptılar. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 Endeksi üst üste beş seanstır düşüşünü sürdürürken S&P 500 Endeksi ise sabit bir seyirde ilerliyor.

Nasdaq Endeksi bu hafta Ocak ayından bu yana en büyük düşüşünü gösterdi. Ekonomik büyümeden en fazla yararlanması beklenen değerinin altındaki hisselerse Cuma gününe yükselişle başladı. Küresel piyasalarda dolar düşerken Bitcoin Temmuz ayından bu yana en büyük rallisine hazırlanıyor.

ABD’de günün erken saatlerinde, tahmin edilenden daha hızlı yükselişi gösteren enflasyon verileri pay piyasalarının ağırlıklı gündemi oldu. ABD Merkez Bankası’nın fiyat hedefi için kullandığı Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi 1991 yılından bu yana en büyük yıllık artışı gösterdi. Dünyanın en büyük para yönetimi firması olan BlackRock’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Philipp Hildebrand, korona virüs salgınının ardından küresel ekonominin yeniden açılmasının büyük olasılıkla önümüzdeki 12 ila 18 ay boyunca yüksek enflasyona yol açacağını söyledi.

Hildebrand Bloomberg International’a yaptığı açıklamada enflasyon konusunda, “Geçici mi yoksa kalıcı mı diye sormak şu anki çerçevede yanlış. Bana kalırsa ikisi de. Kilit nokta, enflasyonun daha yüksek bir noktaya yerleşmesi ve piyasaların buna alışmak zorunda kalacak olmasıdır" ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları bugün Washington yönetiminin geçirilmesi planlanan iki partili altyapı yasasının onaylanma sürecini izliyor. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın açıkladığı son süreye 17 gün kalırken ekonomi çevreleri temerrüde düşmekten kurtulmak için borç tavanının acilen kaldırılması veya yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Endişelendiren uyarı: Enerjide oynaklık sürecek!

 

Ekim ayında borsaları neler bekliyor?

 

Borsalarda korkulan düzeltme başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)