E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
04 Ekim 2021 - 17:21 borsagundem.com

Wall Street endeksleri teknoloji hisselerinin düşüşüyle birlikte yeni haftaya karışık seyirle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe karışık seyirle başladı başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 yükselişle 34,359,87 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 azalışla 4.340,08 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,24 düşüşle 14.386,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0415 yükselişle %1,505 seviyesinde değerleniyor.

Teknoloji hisseleri önderliğinde güne büyü oranla düşüşle başlayan Wall Street endeksleri tahvil piyasalarındaki yükselişleri değerlendiriyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Hafta sonu üçüncü çeyrek boyunca 241 bin 300 elektrikli araç siparişi aldığını açıklayan Tesla ise diğer teknoloji hisselerinden ayrışarak %3,3 oranında yükselişle işlem görüyor. Eski bir şirket çalışanının kamuoyuna açıkladığı belgeler ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yaptığı şikayetler gerekçesiyle zor günler geçiren Facebook’un hisseleri ise güne %3,45’lik düşüşle başladı.

Eski çalışanın sızdırdığı belgeler Facebook’u sarstı

 

Düşük ve orta yoğunluktaki korona virüs vakalarının hastaneye yatmasını önleyen ilacın mucidi olan sağlık şirketi Merck’ün hisseleri ise Cuma günkü %8’lik yükselişin ardından yeni güne %3’lük yükselişle başladı.

Tahvil faizlerinin yükselmesiyle birlikte teknoloji hisselerinde geçtiğimiz haftadan itibaren yoğunlaşan düşüş bugün de etkisini hissettiriyor. Apple, Nvidia ve Microsoft hisseleri güne düşüşle başladı.

Varlık danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus CNBC’deki açıklamasında, “Federal para politikasındaki istikrarsızlığın oluşturduğu gerginlik, tedarik zincirindeki bozulma, enflasyon riski ve yüksek vergiler gibi endişeler borsalarda yatırımcı heyecanının kontrol altında tutulmasına neden oldu. Bu arada ayı piyasası yatırımcılarının, şüphecilerin ve endişeli yatırımcıların rotasyon ve yeniden dengeleme çabaları piyasa aktivitesinin önemli bir kısmını oluşturmakta” ifadelerine yer verdi.

Aşı şirketlerinin hisselerine Merck darbesi

 

Soğuk bir kış petrolü 100 dolara taşır

 

Emtiada “margin call”lar devrede!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)