E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Kasım 2021 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Ekim ayını zirvede noktalamasının ardından yeni ayın ilk işlem gününde karışık seyirle açıldı. Yatırımcılar hafta içinde gerçekleşecek FED toplantısını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Kasım ayına sakin başladı. Borsaların mevsimsel olarak zor bir dönemi geride bıraktığına inanan yatırımcılar yıl sonu ticaretinden pay almayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,11 yükselişle 35.859,46 puanda, S&P 500 Endeksi %0,17 düşüşle 4.597,77 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,16 azalışla 15.473,90 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0344 yükselişle %1,595 seviyesinde değerleniyor.

Dow Jones Endeksi yeni günde havacılık devi Boeing ve ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan hisselerindeki yükselişini takip etti.

Geçtiğimiz hafta 1 trilyon dolarlık şirketler kulübüne giren Tesla borsadaki yükselişini yeni günde de devam ettirdi ve açılışta Tesla hisselerinin değeri %1,53 yükseldi.

Ekonomik toparlanmayla ilişkili hisse senetleri olan Ford ve Occidental Petroleum hisseleri de değer kazanan hisseler arasındaydı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ford hisseleri %0,93 yükselişle, petrol şirketi Occidental hisseleri ise %1,37’lik artışla işlem görüyor. Büyük teknoloji hisselerinin geride kaldığı yeni günde havayolu ve perakende şirketleri büyük oranda yukarı yönü gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat’tan Tom Lee müşterileriyle paylaştığı mesajda, “Bizim görüşümüze göre hisse senetlerini yönlendiren en önemli hikaye güçlenen ekonomik toparlanmadır. Kovid-19 trendleri gelişiyor. Ancak aşılanma ve destek aşıları ile sağlık risklerindeki iyileşmeler 2022’de önemli ölçüde hızlanabilir” dedi.

S&P 500 Endeksi %4'ten fazla düştüğü zorlu bir Eylül ayının ardından sonra, Ekim ayında yaklaşık %7 oranında yükseldi. Piyasalar genellikle Ekim ayında iyi bir getiri sağlarlar. Ancak geçtiğimiz ay aynı zamanda da önemli borsa çöküşleri ile de bilindiğinden yatırımcılar Ekim ayına biraz temkinli başlamıştı.

Ancak hisse senetleri Ekim ayını Cuma günü üç büyük endeksin de rekor seviyeye ulaştığı güçlü bir performansla kapattı. S&P 500 ve Nasdaq, Kasım 2020'den bu yana en iyi aylık performansını geçirdiler.

Ekim ayında Dow Jones Endüstriyel Endeksi %5,8 oranında yükselirken, S&P 500 Endeksi %6,9 Nasdaq Endeksi ise %7,3’lük ralli yaptı. Yıl boyunca S&P 500 Endeksi %22'den fazla yükseldi.

Kurumsal bilanço sezonu, küresel tedarik zinciri endişelerine rağmen sağlam kârların elde edilmesiyle Ekim ayındaki en önemli gündem maddesi oldu. Refinitiv'e göre, S&P 500 şirketlerinin yarısına yakını üç aylık bilançolarını bildirdi ve bu şirketlerin %80'inden fazlası Wall Street analistlerinden gelen bilanço tahminlerini geride bıraktı.

Yatırımcılar bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (FED) Salı ve Çarşamba günkü iki günlük para politikası toplantısını izleyecekler. FED’in aylık 120 milyar dolarlık tahvil alımını azaltmaya başlayacağını ve programı gelecek yılın ortalarında tamamen sonlandıracağını açıklaması bekleniyor.

ABD’de enflasyon 30 yılın en yüksek seviyesinde dolaşırken CNBC’nin haberine göre yatırımcılar FED’in yüksek fiyatlarla ilgili yorumlarını da göz önünde bulunduracak.

Piyasalarda FED faiz kararı bekleniyor

 

Nefes kesen Wall Street rallisi yıl sonunda bitecek

 

Brent petrolün varili 83 dolar seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)