E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
02 Kasım 2021 - 17:08 borsagundem.com

Wall Street haftanın ilk işlem günün rekorla kapatmasının ardından yeni güne temkinli başladı. Yatırımcılar FED gündemini değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe kararsız başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,02 düşüşle 35.905,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artışla 4.620,87 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,11 yükselişle 15.612,83 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0070 düşüşle %1,555 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın politika toplantısı öncesinde karışık bir seyirle ilerliyor. Ekim ayı sonunda güçlü bir yükseliş yakalayan Tesla hisseleri bugüne ise %0,58’lik düşüşle başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre elektrikli otomobil şirketinin hisseleri geçtiğimiz ay %50’nin üzerinde değer kazanmıştı. Tesla hisselerindeki düşüş şirketin iletişim hatası nedeniyle 11 bin 700 aracı geri çağırdığını bildiren raporu ve CEO Elon Musk’ın araç kiralama devi Hertz ile henüz bir sözleşme imzalamadığını belirten bir Twitter mesajının ardından gerçekleşti.

Kovid-19 aşısını üreten ilaç şirketi Pfizer’ın beklentileri aşan bilanço açıklaması hisse senetlerinin %3,5 oranında yükselmesine yol açtı.

ABD’nin üç büyük borsa endeksi de Pazartesi gününü rekor seviyede kapatmıştı. Yatırımcılar tedarik zinciri sorunlarına, kovid riskine ve sıkılaştırma politikalarını açıklaması beklenen FED toplantısına rağmen yıl sonu rallisine inanmayı sürdürüyor. Bugün başlayan FED toplantısının iki gün sürmesi ve Çarşamba günü FED Başkanı Jerome Powell’ın basın mensuplarının karşısına çıkması bekleniyor.

Bank of America yayınladığı en son raporda, S&P 500 Endeksi’nin 1936'dan bu yana Kasım ayında %1,1 ve Aralık ayında %2,3 ortalama getiri sağladığı gösteriliyor. Firma, yılın son ayının %79 oranında yeşil olduğunu belirtiyor. Ancak Bank of America temkinli davranıyor.

CNBC’nin haberine göre, Bank of America ABD Hisse Senetleri ve Kantitatif Varlıklar Stratejileri Başkanı Savita Subramanian konuyla ilgili açıklamasında, “Önümüzde aşağı yönlü riskleri görmeye devam ediyoruz. Yüzde 7’lik güçlü bir tempoya rağmen 2021 2022 hisse başı kazançları değişmedi. Bu durum yukarı yönlü döngünün pik noktasına ulaştığını gösteriyor” dedi.

 

Büyüme odaklı hisselere boğa piyasası müjdesi

 

Pfizer, aşı satış tahminini 36 milyar dolara yükseltti

 

Küresel enflasyon tedarik krizinin acı ilacı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)