E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
09 Kasım 2021 - 18:01 borsagundem.com

Hafta ortasında paylaşılacak enflasyon verilerini bekleyen ABD borsaları yeni güne kararsız başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları Salı gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar ABD enflasyon verilerini bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,20 düşüşle 36.357,86 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 artışla 4.704,06 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,21 yükselişle 16.016,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0470 düşüşle %1,445 seviyesinde değerleniyor.

ABD Çalışma Bakanlığı'ndan Salı günü yapılan açıklamada, toptan satış fiyatlarının Ekim ayında bir yıl öncesine göre %8,6 oranında yükseldiği ve bu oranın yaklaşık 11 yıldır kayıtlara geçen en büyük yükseliş ivmesi olduğu belirtildi. Söz konusu rakamlar ABD’deki nihai talep edilen malların maliyetlerini ölçüyor.

Wall Street yatırımcıları Çarşamba günü yapılacak tüketici fiyat endeksi açıklamalarını bekliyor. Ekim ayında tüketici fiyat endeksinin de bir önceki aya göre %0,6'lık bir sıçrama göstermesi bekleniyor.

Şirket haberleri tarafında ise günün en dikkat çeken haberi General Electric’in havacılık, sağlık ve enerji olmak üzere halka açık üç şirket olarak ayrılacağının duyurulması oldu. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre General Electric hisseleri haberin ardından %5,94 oranında yükseldi. NVidia şirketi ise 2024’e kadar birkaç sürücüsüz araç güvenlik sistemleri sensor şirketiyle güçlerini birleştirebileceğini açıkladı. Açıklamanın ardından %4’ün üzerinde yükselen Nvidia hisseleri an itibariyle %1,11 yükselişle işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün ABD Kongresi’nin altyapı harcama paketine onay vermesinin ardından altyapı hisseleri en çok kazandıran hisse senetleri olmuştu. Ham madde sektörü %1,23’lük yükselişle S&P 500 Endeksi’nin en yüksek performans gösteren sektörü olurken sanayi sektörü de günü rekor seviyede kapatmıştı.

Yatırım danışmanlığı şirketi Independent Advisor Alliance’ın Baş Yatırım Sorumlusu Chris Zaccarelli konuyla ilgili CNBC’deki açıklamasında, “Tipik olarak altyapı tasarısının geçirilmesinin, ülke için olumlu yatırım getirisi ile sonuçlanması gerektiği için ekonomi ve piyasalar için olumlu bir işarettir. Altyapı harcamaları gerçek anlamda bir yatırım niteliği taşıyan harcamalardan biridir. Zira harcanan paranın olumlu getirisi beklenir. Oysa sıradan bir masraf için yapılan harcamalarda paranın geri alınabilme olasılığı nispeten daha azdır” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de enflasyon sürpriz yapmadı

 

Merkez bankalarının beş bilinmeyenli denklemi

 

Morgan Stanley: Borsa balonu riski büyüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)