E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
29 Aralık 2021 - 18:03 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde 5 gün art arda gelen yükselişlerin ardından Çarşamba günü sakin başladı. Uzmanlara göre piyasalar spekülatif büyüme hisselerinden uzaklaşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Yatırımcılar Omikron varyantının oluşturduğu tehditleri değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,24 artışla 36.486,30 puanda, S&P 500 Endeksi %0,16 artışla 4.793,86 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,07 düşüşle 15.770,89 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0362 yükselişle %1,522 seviyesinde değerleniyor.

Wall Steet endeksleri 5 gün üst üste gelen yükselişlerin ardından yeni güne görece sakin başladı. Yatırımcılar 2021 yılı S&P 500 Endeksi getirilerinin %27’nin üzerinde olmasını bekliyorlar.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, piyasa çevrelerinde “Noel Baba rallisi” olarak bilinen Aralık ayının son 5 ve Ocak ayının ilk 2 işlem gününde borsalar güçlü performans göstermeye daha yatkın bir istatistik çiziyor. S&P 500’ün 1928’den bu yana ortalama %1,7 getiri sağladığı dönem yatırımcılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Ancak yatırımcıların bir diğer gündem maddesi ise Omikron varyantı.

John Hopkins Üniversitesi’nin açıkladığı son verilere göre ABD’de bu ay 4,1 milyonun üzerinde Kovid vakası tespid edildi. Bu rakam Kasım ayında görülen 2,54 milyonluk raporun çok üzerinde. Ülkedeki yedi günlük vaka ortalaması da 231 bin 888’e ulaştı. Bu rakam 27 Kasım'daki ortalamanın üç katından fazla.

Bununla birlikte, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) bu hafta, semptom göstermeyen pozitif vakalar için izolasyon önerisini 10 günden beş güne indirdi. Güney Afrika'dan yapılan araştırmalar da Omikron varyantına maruz kalan kişilerin delta varyanta karşı bağışıklığının yükselebileceğini gösteriyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Virtus Investment Partners’dan Joe Terranova CNBC’deki açıklamasında gelecek yıla ilişkin yüksek volatilite potansiyeli nedeniyle borsalardaki risk profilinin “açık bir şekilde değiştiğini” söyledi. Piyasaların “daha nitelikli yatırımlara doğru çekildiğini” belirten Terranova, “Piyasanın son birkaç yıldır yatırımcıların bolca ödüllendirildiği spekülatif alanları istediğini sanmıyorum. Ki bunlar olağanüstü büyüme hisseleridir” ifadelerine yer verdi.

Küresel piyasalarda risksiz yatırım kalmadı

 

Teknoloji devlerinin borsalardaki 2022 planı

 

ABD’de Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatan çocuk sayısında artış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)