E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Şubat 2022 - 18:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Yatırımcılar Perşembe günü yayınlanacak ABD enflasyon raporunu bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetleri, S&P 500 Endeksi’nin 2022'nin en iyi haftasını sonlandırmasının ardından Pazartesi gününe karışık seyirde başladı. Endekslerde geçtiğimiz hafta görülen yükselişler bilanço raporları ve beklenenin üzerinde gelen Ocak ayı istihdam raporuyla desteklendi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 düşüşle 35.066,35 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 artışla 4.502,82 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,37 yükselişle 14.149,66 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0101 yükselişle %1,923 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları hafta boyunca şirket bilançolarını ve merakla beklenilen ABD enflasyon raporunu izleyecek.

ABD Çalışma Bakanlığı Salı günü Ocak ayı tüketici fiyat endeksi raporunu açıklayacak. Raporda enflasyonun bir yıl öncesine göre %7,2 oranında artması bekleniyor. Beklentilerin karşılanması haline ABD ekonomisi Şubat 1982’den bu yana en yüksek enflasyona ulaşmış olacak.

Piyasalar enflasyonun yükselişi sonucunda oluşabilecek çalkantılı ekonomik ortama hazırlanıyor. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını Mart ayında yarım puan veya 50 baz puan artırma olasılığını %35 olarak fiyatlandırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Cuma günü açıklanan Ocak ayı tarım dışı istihdam verilerinin ardından ABD borsasında çok sınırlı bir değişim gerçekleşti. Buna karşın 10 yıllık ABD Hazinesi tahvili getirileri %1,92’ye kadar ulaştı. S&P ve Nasdaq endeksleri Cuma günü son altı seanstaki beşinci pozitif kapanışını gerçekleştirdi ve endeksler aralık ayından bu yana en iyi haftalarını kaydetti.

Yatırım bankacılığı şirketi Raymond James’in Stratejisti Tavis McCourt CNBC’deki açıklamasında, “Yatırımcı psikolojisi haftadan haftaya değişiyor. Yani yatırımcı görüşlerine bağlı kalmak her zamanki gibi zor (veya acı verici). Ancak yatırımcı görüşleri aynı zamanda borsaların yüksek performansı için hiç bu kadar belirleyici bir önem taşımamıştı. Biz ise hisse başı kazançlar ve faiz oranlarıyla birlikte ekonomik güçteki yükselişin korunacağına dair inancımızı devam ettiriyoruz. Bununla birlikte önümüzde ekonomik talebi maddi ölçüde yavaşlatacak yüksek faiz oranlarının görüleceği uzun bir yol olduğundan şüphe ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ayı piyasası korkuları yersiz mi?

 

Tahvil piyasası FED’in önünü açtı

 

Borsada hareket nasıl şekillenecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)