E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Nisan 2022 - 17:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne karışık başladı. Piyasaların gündeminde ise FED’in sıkılaştırma planı ve Warren Buffett’ın 4,2 milyar dolarlık teknoloji yatırımı bulunuyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirde başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasını sıkılaştırma planlarını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,61 düşüşle 34.287,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,05 düşüşle 4.479,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,15 artıda 13.910,00 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0349 yükselişle %2,634 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endekslerinde açılışta en fazla öne çıkan hisse Warren Buffett’ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway’e milyar dolarlık hisse satışı yapan HP oldu. Borsagundem.com’da yer alan habere göre Berkshire 4,2 milyar dolarlık HP Hisse senedi satın aldığını açıkladı. Haberin ardından HP hisseleri yeni güne %17,24 yükselişle başladı.

ABD borsaları Çarşamba günü açıklayan FED’in Mart ayı para politikası toplantısı tutanaklarını değerlendiriyor. Tutanaklarda FED yetkilileri trilyonlarca dolarlık fonu elinde bulunduran ABD Merkez bankasının her ay 95 milyar dolara kadar küçülmeye gidebileceği belirtiliyor. FED yetkilileri artan enflasyonla mücadele etmek için bir veya daha fazla defa 50 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirebileceklerini belirtiyorlar.

Allianz Yatırım Yönetimi Kıdemli Yatırım Stratejisti Charlie Ripley CNBC’deki açıklamasında, “FED’in bilançosunu piyasa katılımcılarının beklediğinden daha hızlı bir şekilde düşüreceğinin sözünü vermesiyle birlikte Son FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısı tutanaklarında görülenler önceki görünümden daha yüksek bir aciliyet seviyesini tasvir ediyor” ifadelerine yer verdi.

Tutanaklarda FED yetkililerinin 60 milyar dolarlık ABD Hazinesi varlığının ve 35 milyar dolarlık mortgage destekli varlığın üç ay içerisinde ve büyük olasılıkla da mayıs ayında piyasaya sürülmesine izin verileceği konusunda ‘genel hatlarıyla anlaştıkları’ görüldü.

Yatırımcılar ayrıca Ukrayna-Rusya savaşını da takip etmeyi sürdürüyor. ABD piyasalarında Ukrayna’nın NATO’dan daha fazla silah istemesi yankılandı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Ukrayna'nın acil ihtiyaçları, Ukrayna'nın galip gelmesine yardımcı olacak tedariklerin sürdürülebilirliği ve uzun vadeli çözümlerdir” açıklamasında bulundu.

Buffett’tan 4 milyar dolarlık teknoloji yatırımı

 

FED enflasyonu dizginlemek için borsaları çökertebilir

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 54 yılın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)