E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle başladı---

ABD borsaları karışık seyirle başladı

ABD borsaları karışık seyirle başladı
12 Temmuz 2021 - 17:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonuna girilen yeni haftaya karışık seyirle başladı. Yatırımcılar art arda gelen rekor kapanışlar sonrası hisseleri aşırı değerlenen şirketlerin bilanço performansını izleyecek

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne karışık bir seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 yükselişle 34.920,33 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 yükselişe 4.371,09 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,01 ekside 14.700,43 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0043 düşüşle %1,355 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları bu hafta bilanço sezonunun başlamasına hazırlanıyor. Wall Street yatırımcıları kurumsal bilançoların hisse senedi değerlemelerini destekleyip desteklemeyeceği konusunda ayrıma düşerken endeksler de güne karışık başladı. Hazine tahvil getirilerinde ise düşüş gözlemlendi.

Bilanço sezonu bu hafta JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Citigroup ve Bank of America’nın raporlarını paylaşmasıyla başlayacak. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre korona virüs kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından finans sektörü gibi ekonomik toparlanmaya bağlı sektörlerde ikinci çeyrek için güçlü bir bilanço paylaşımı bekleniyor. Ancak sağlam bilançolar hisse senetlerinin yüksek değerlemeleri sebebiyle yatırımcıları tatmin etmeyebilir.

Hisse senetleri ve şirket tahvilleri uzun vadeli ABD Hazinesi tahvil faizlerindeki düşüşün etkisiyle yükseldi. Bununla birlikte merkez bankaları ise salgından toparlanma konusunda ekonomilere sağladığı desteği geri çekmek için acele etmiyor. Yine de yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın teşvik politikasında ne zaman azaltacağını değerlendirmeye başladı. Delta varyantının yayılması ve ABD’deki aşılama oranlarındaki yavaşlama da piyasalar için endişe yaratmaya devam ediyor.

Oppenheimer Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus, Bloomberg’e yaptığı açıklamalarında, “10 yıllık ABD Hazinesi getirilerinde bu yılın büyük bölümünde görülen hareketlerin özündeki soru, ABD tarafında ve dünya genelinde ekonomik yeniden açılma ekonomisinin uzun süreli enflasyon seviyeleri yaratıp yaratmayacağıdır. Ekonomiler Kovid sonrası bir ortama geçerken tüketicilerin ve işletmelerin kısa vadeli enflasyonla mücadele ettiği sırada merkez bankaları ve piyasalar bu sürecin geçici olacağını belirtiyor” dedi.

 

Yüksek bilançolar yatırımcıları yanıltabilir

 

Hisselerde yükselişi tetikleyen faktörler değişiyor

 

Borsalarda boğa piyasasını gösteren 6 işaret

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)