E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle günü kapadı---

ABD borsaları karışık seyirle günü kapadı

ABD borsaları karışık seyirle günü kapadı
05 Nisan 2019 - 04:23 borsagundem.com

ABD-Çin müzakerelerindeki iyimserlik ve düşük işsizlik başvuruları Wall Street'te alımları artırdı. S&P 500 tüm zamanların kapanış rekorunun sadece %1.75 gerisinde kaldı. Nasdaq, Microsoft ve Tesla'daki düşüsün baskısıyla ekside kaldı

ABD borsaları Perşembe gününü karışık seyirle kapadı. 

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret müzakerelerinden olumlu mesajların gelmesi Wall Street yatırımcılarının alım iştahını artırdı. ABD işsizlik başvruluranının da son 49 yılın en düşük seviyesinde çıkması yatırımcılar tarafından ülke ekonomisinin iyi yolda olduğu şeklinde yorumlandı. 

S&P 500 endeksi günü, son altı ayın en yüksek seviyesinde kapadı. 9 Ekim'den bu yana en yüksek kapanış seviyesini yakalayan S&P 500 tüm zamanların en iyi kapanış seviyesinin sadece yüzde 1.75 altında kaldı.

Dow ve S&P 500'ün artıda kapadığı günü kayıpla tamamlayan tek endeks Nasdaq oldu. Nasdaq, Microsoft ve Tesla hisselerindeki düşüşün baskısıyla negatif seviyeye geriledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 166,5 puan ve yüzde 0,64 oranında artışla 26,384,63 seviyesinde kapadı. S&P 500 de 5,99 puan ve yüzde 0,21 artışla gün sonunda 2,879,39 seviyesine ulaştı. 

Nasdaq ise 3,77 puan ve yüzde 0.06 oranında düşerek gün sonunda 7,891,78 puana geriledi. 

Ölümcül uçak kazalarına yol açan hatayı bulduklarını ve çözüm getirdiklerini açıklayan ve Etiyopya ile Endonezya'daki kazalarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarından özür dileyen Boeing'in hisseleri yüzde 2.9 yükseldi. Boeing hisselerindeki yükseliş Dow'un endeks puanında etkili oldu .

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)