E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları kırmızı günde DSÖ'nün kararıyla artıya geçti---

ABD borsaları kırmızı günde DSÖ'nün kararıyla artıya geçti

ABD borsaları kırmızı günde DSÖ'nün kararıyla artıya geçti
31 Ocak 2020 - 05:02 borsagundem.com

Koronavirüsün küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği endişesiyle güne satıcılı başlayan ABD borsaları geç saate kadar ekside kaldı. DSÖ'nün acil durum ilanına rağmen seyahat ve ticaret kısıtlaması getirmemesi yatırımcıları alıma yöneltti

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları düşüşle başladığı perşembe gününü artıda kapadı. 

Koronavirüsün küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceği endişelerine Fed Başkanı Jerome Powell'ın da katılmasıyla güne düşüşle başlayan Wall Street endekslerinde, ABD'de Koronavirüsün ilk kez insandan insana geçtiği haberleriyle satışlar hızlandı. 

Geç saatlere kadar süren düşüş, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yaptığı açıklamayla sona erdi. Endeksler kapanışa doğru yükselmeye başladı ve erken kayıplarını silerek sınırlı da olsa artıya geçti. 

SEYAHAT VE TİCARET KISITLAMALARINA GEREK YOK

Uluslararası kamu sağlığı acil durumu ilan eden DSÖ, Çin'deki tedbirlerin yeterli olduğunu ve bu ülkeye seyahat ve ticaret kısıtlamalarına gerek duyulmadığını bildirdi. Örgüt, salgıgnın küserel ekonomiye tehdidinin de en azından geçici olarak kalktığını açıkladı. 

ABD borsalarında yaklaşık 7.72 milyar hissenin el değiştirdği perşembe günü üç ana endeks de günü yükselişle kapadı. Dow Jones sanayi endeksi günü 124.99 puan ve yüzde 0.43 oranında artışla 28,859.44 puanla tamamladı. S&P 500 de 10.26 puan ve yüzde 0.31 oranında artışla gün sonunda 3,283.66 puana yükseldi. Nasdaq ise 23.77 puan ve yüzde 0.26 oranında artışla günü 9,299.93 seviyesinde kapadı. 

BİLANÇO AÇIKLAMALARI

Facebook hisseleri, şirketin iş olgunlaştıkça büyümeyi yavaşlattığı açıklamasının ardından yüzde 6.14 değer kaybetti. Şirket üç aylık harcamalarda artış bildirdi. 

Facebook'taki düşüş, S&P iletişim hizmetleri endeksi .SPLRCL üzerinde yüzde 0.79 oranında değer kaybına katkı yaptı.

Microsoft, Azure bulut bilgi işlem geliri büyümesinin etkisiyle üç aylık kazanç beklentilerini aştığını açıkladı, hisseleri yüzde 2,82 oranında değer kazandı.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın ikinci çeyrek karı beklentileri aştı ve araç teslimatları rekor kırdı. Açıklama sonrası Tesla hisseleri yüzde 10.30 değer kazandı. 

Paket teslimat şirketi United Parcel Service, tahminlerin altında tam yıl kazançları açıkladıktan sonra hisseleri yüzde 6,70 düştü.

DSÖ koronavirüs nedeniyle küresel acil durum ilan etti

 

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa günü artıda tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)