E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları referandum ile tırmandı---

ABD borsaları referandum ile tırmandı

ABD borsaları referandum ile tırmandı
23 Haziran 2016 - 23:26 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, İngitlere'deki oylamanın başlamasıyla, tüm dünyadaki hisse senetlerini takip ederek yükseldi

ABD hisse senetleri, İngitlere'deki oylamanın başlamasıyla, tüm dünyadaki hisse senetlerini takip ederek yükseldi ve S&P 500'ü bir ayın en güçlü seviyesine doğru yönlendirdi.

Bankacılık hisse senetleri beş haftanın en iyi gününü kaydederken, JPMorgan Chase & Co. ve Citigroup Inc. yüzde 2'den fazla yükseldi. Ham madde üreticileri yedi seansta altıncı kez yükselirken, enerji üreticileri dün dört gün sonra ilk defa düştüken sonra petrol ile birlikte sıçradı. Caterpillar Inc. ve Boeing Co. yüzde 1.3'ten fazla yükselirken, Microsoft Corp. yüzde 1.8 yükseldi.

S&P 500, bugünkü oylama öncesi son gelen anketlerin bu defa da "Kal" yönünde gelmesiyle, New York'ta saat 09:33 itibariyle yüzde 1.3 yükselerek 2,113.11 puana geldi. Yatırımcılar son haftalarda Brexit oylamasına kenetlenirken, son anketler oylamanın yakın geçeceğini işaret etti. Oylamadan ilk sonuçların gece TSİ 02:00'da gelmesi ve oylamanın Cuma günü TSİ 09:00'da sonuçlanması bekleniyor.

Londra'da Robert W. Baird & Co. hisse senetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Patrick Spencer, "Yatırımcılar oy öncesi zaten pozisyonlarını aldılar." dedi ve "Piyasalar belirsizlikten nefret eder ve en sonunda yarın belirginliğe kavuşacağız. ABD'de ise Goldilocks senaryosuna geri döndük. Büyüme var ancak faizleri artıracak kadar güçlü değil." diye konuştu.

S&P 500'deki ralli, dün endeksin üç gün sonra ilk defa düşmesi ve CBOE Volatilte Endeksi'nin, Brexit oylamasına dair hassas olan beklentilerin etkisiyle yüzde 15 sıçramasının ardından gerçekleşti. VIX olarak bilinen piyasa türbülans ölçütü, Ağustos'taki rekor artışından beri en büyük aylık tırmanışına yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)