E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları rekor kırdı---

ABD borsaları rekor kırdı

ABD borsaları rekor kırdı
27 Ağustos 2018 - 09:00 borsagundem.com

ABD'de faizlerin artacağı beklentisi piyasaları destekledi

Asya borsaları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ekonomi ve istihdamdaki büyümeyi korumak için en iyi yöntemin kademeli faiz artırımı olduğunu ifade etmesinin ardından yükselişle kapanan ABD piyasalarından destek bularak yükseldi. S&P 500 <.SPX> ve Nasdaq <.IXIC> endeksleri Powell'ın piyasa beklentileri ile uyumlu olan Cuma günkü konuşmasının ardından yeni rekordan kapandı. S&P 500 endeksi böylece bazı tanımlamalarına göre tarihinin en uzun süreli yükseliş trendini korudu.
Fed Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının artmasının ekonomi açısından sağlıklı olduğunu
savunarak ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen borçlanma maliyetlerindeki yükseliş eleştirilerine
rağmen faiz artırımlarının devam edeceğinin sinyalini verdi. S&P 500 vadeli kontratları Asya piyasalarındaki işlemlerde de yüzde 0.2 artıda bulunuyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 1.1, Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.9 artıda bulunuyor. 

DÖVİZ

Dolar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü yaptığı ve kademeli faiz artırımları beklentileriyle uyumlu konuşmanın ardından piyasalarda artan risk iştahıyla birlikte güvenli liman talebinin azalmasıyla birlikte yönünü aşağı çevirdi.
Powell'ın kademeli faiz artırımları politikasının korunacağı sinyalini verdiği konuşması doların değerinde artacağı öngörüsüyle pozisyon alan ve para politikasında daha sıkılaştırıcı mesajlar bekleyen bazı yatırımcıları ise memnun etmedi. Konuşmanın ardından ABD HAzine tahvillerinin verim eğrisi 2007 yılından bu yana en düz seviyede bulunuyor. Uzun vadeli tahvil getirilerindeki yükselişin kısa vadelilerden daha az olduğu bu tür bir verim eğrisi doların gücünü yitirmesinde bir unsur olarak niteleniyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin küresel ekonomik büyümede ivme kayvına yol açacağı endişesiyle hafif gerilerken, yürürlüğe girişi giderek yaklaşan ABD'nin İran'ın petrol ihracatını sınırlayacak olan yaptırımları fiyatlardaki düşüşü sınırladı. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 75.75 dolara kadar geriledi.

ALTIN

Altın bir önceki seansta yatırımcıların açık pozisyonlarını kapamaya çalışmaları ve Fed Başkanı Powell'ın kademeli faiz artırımlarının süreceği açıklamasıyla birlikte bir yıldan uzun bir sürenin en keskin kazanımını kaydettikten sonra bugün yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı Cuma günü yüzde 1.7 ile Mayıs 2017'den bu yana en yüksek kazanımı kaydettikten sonra bugün yüzde 0.1 artıda 1,206.34 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)