E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları rekoru genişletiyor---

​ABD borsaları rekoru genişletiyor

​ABD borsaları rekoru genişletiyor
27 Mayıs 2014 - 19:00 borsagundem.com

ABD hisseleri, dayanıklı mal siparişlerindeki beklenmedik artış ve JBS SA'nın Hillshire Brands Co.için verdiği teklifle yükseliyor

ABD hisseleri, dayanıklı mal siparişlerindeki beklenmedik artış ve JBS SA'nın Hillshire Brands Co.'yu satın almak için 6.4 milyar dolarlık teklif vermesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi'ni rekora taşıyan bir yükseliş kaydetti. 

S&P 500, yüzde 0.3 yükselerek New York saatiyle 9:31'de 1,906.07 puana ulaştı. ABD gösterge endeksi bugün yeni bir gün içi rekoru kırdı. Dow Jones endeksi, 44.89 puan yani yüzde 0.3 yükseliş kaydederek, 16,651.16 puan oldu. Nasdaq, yüzde 0.5 yükseldi. ABD piyasaları dün Anma Günü tatili sebebiyle kapalıydı.

Morgan Stanley Wealth Management stratejistlerinden Daniel Skelly, "Bugünkü dayanıklı mal siparişleri gibi veriler yılın ikinci yarısında daha iyi performans göstermeye devam edecek. Bu da piyasa için oldukça olumlu olacak" yorumunda bulundu.

Dayanıklı mal siparişleri yükselişini üçüncü ayda da sürdürerek, ABD fabrikalarının dünyanın en büyük ekonomisinde güçlenmeye destek vereceği sinyalini verdi. En az üç yıl ömrü olan ürünlerin dahil olduğu dayanıklı tüketim malı siparişleri, Nisan'da yüzde 0.8 yükselirken, Mart ayı verisi yukarı yönlü revize edilerek yüzde 3.6 artış olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan 68 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.7'lik düşüş yönündeydi. 

New York'ta yerel saatle 10:00'da açıklanan bir başka veri ise, tüketici güven endeksinin bu ay, son altı yılın en yüksek artışına yakın oranda yükseldiğini gösterdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)