E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları satıcılı seyrediyor---

​ABD borsaları satıcılı seyrediyor

​ABD borsaları satıcılı seyrediyor
10 Şubat 2014 - 19:20 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed Başkanı Janet Yellen'in yarınki parasal politika konuşması öncesinde düşüş yaşıyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bu yılın en büyük kazancının ardından, Fed Başkanı Janet Yellen'in yarınki parasal politika konuşması öncesinde düşüşe geçti.

McDonald's Corp., ABD mağazalarındaki satışlarının üst üste üçüncü ayda gerilemesi ile yüzde 1.4 kaybetti. Sohu.com, analistlerin beklentilerinin altında kalan çeyreklik ciro açıklamasından sonra yüzde 3.7 geriledi. Yelp Inc. yüzde 3.6 yükselirken, Apple Inc. yüzde 1.4 kazandı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 10:45'te 1,793.79 puan olurken, Dow Jones endeksi 40.04 puan, yani yüzde 0.3 kayıpla 15,754.04 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 hisselerinin işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 9 aşağısında seyretti. 

U.S. Bank Wealth Management kıdemli hisse stratejisti Jim Russell, "Sessiz bir gün bekliyoruz, piyasa muhtemelen yarınki Yellen'ın sunumuna hazırlanıyor. Yellen'ın ne söyleyeceğine yönelik biraz endişe olabilir. Üst üste gelen iki zayıf istihdam verisi ve gelişen piyasalarda son dönemde görülen volatilite hakkındaki sorulara ne cevap vereceğini izlemek ilginç olacak" ifadelerini kullandı. 

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz haftayı, merkez bankasının teşvikleri azaltmaya devam etmesi ve beklenenden düşük istihdam verisine rağmen piyasadaki ekonomik büyüme iyimserliği ile, Ekim'den bu yana en büyük iki günlük ralliyi yaptı ve yüzde 2.6 kazandı. Hisseler, Çin ekonomisinin ve ABD'de imalat sanayiinin beklenenden daha zayıf olmasıyla gelişen piyasalarda oluşan çalkantılar sonrasında 3 Şubat'ta en dik bir günlük düşüşü gerçekleştirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)