E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları savunma ve teknoloji paylarındaki çıkışa rağmen ekside kaldı---

ABD borsaları savunma ve teknoloji paylarındaki çıkışa rağmen ekside kaldı

ABD borsaları savunma ve teknoloji paylarındaki çıkışa rağmen ekside kaldı
08 Ocak 2020 - 04:20 borsagundem.com

ABD-İran gerginliği tırmanırken Wall Street'te savunma sanayi ve teknoloji hisselerinde yaşanan yükseliş endekslerin eksiden kurtulmasına yetmedi. İran'ın ABD üslerine saldırısıyla vadeli işlemlerde düşüş hızlandı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası salı gününü düşüşle kapadı. Kapanış gongundan sonra İran Devrim Muhafızları'nın Erbil'deki ABD üssüne yaptığı saldırı, vadeli işlemlerde düşüşü hızlandırdı. 

Wall Street yatırımcıları salı gününe ABD ve İran arasındaki bir anlaşmazlığın getirdiği karamsarlıkla başladı. Endeksler seans başında hızlı şekilde düştü.

Gün içinde savunma sanayi ve teknoloji hisselerindeki yükseliş endeksleri yine de artıya geçirmeye yetmedi. 3 ana endeks de günü düşüşle kapadı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 119.7 puan ve yüzde 0.40 oranında düşüşle 28,583.68 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 9 puan ve yüzde 0.30 oranında kayıpla gün sonunda 3,237.18seviyesine geriledi. Nasdaq da 2.8 puan ve yüzde 0.03 oranında düşüşle günü 9,068.58 seviyesinde kapadı.

VADELİ İŞLEMLERDE FÜZE ŞOKU

Wall Street'te kapanış gongunun çalmasının ardından İran Devrim Muhafızları'nın ABD'nin Erbil'deki Ayn el-Esed Askeri Hava Üssü'ne gerçekleştirdiği füze saldırısı piyasalarda bomba etkisi yaptı. Dow ve SP 500 vadeli işlemlerde yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti 

Irak'ta ABD üslerine İran Devrim Muhafızlarından füze saldırısı

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Borsada yön yeniden yukarı döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAYRİYE ÇIKRIKCI08 Ocak 2020 10:45

    ABD zaten bunu istiyor.abd li yahudi sülaleleride uzun zamandır hisselerden altına dönüyorlarmış.