E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları şirket kârlarıyla yükseldi---

ABD borsaları şirket kârlarıyla yükseldi

ABD borsaları şirket kârlarıyla yükseldi
18 Nisan 2016 - 23:27 borsagundem.com

ABD hisseleri, yatırımcıların petrol fiyatlarındaki düşüşü savuşturarak, bir grup şirket karlarına bakmasıyla yükseldi.

ABD hisseleri, yatırımcıların petrol fiyatlarındaki düşüşü savuşturarak, bir grup şirket karlarına bakmasıyla yükseldi. Dow Jones Sanayi Endeksi Haziran ayından beri ilk defa 18,000 seviyesini aştı.

Hasbro Inc., Walt Disney Co.’s "Star Wars" oyuncaklarına olan yüksek talebin de etkisiyle beklenti üstünde kar açıkladıktan sonra yüzde 6'ya yakın yükseldi. Disney yüzde 2.9 yükseldi. Enerji üreticileri de petrolün yüzde 6.8'e kadar ulaşan kayıplarını azaltmasıyla ralli yaptı. Morgan Stanley beklenenden iyi açıkladığı kar raporları sonrası kayıp ve kazançlar arasında gidip geldikten sonra az değişti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle, yüzde 0.7 yükselerek 1 Aralık'tan beri en yüksek seviyesi olan 2,094.35 puana ilerledi.

New York'ta Williams Capital group LP hisse senedi baş traderı Stephen Carl, "Yatırımcılar kar açıklamalarını ve ekonomik gelişmeleri, petrol kadar dikkate alıyor." dedi ve "Yükselmeye devam ediyoruz ve enerji yükselişe öncülük ediyor gibi. Ayrıca güniçinde kar açıklamalarıyla yukarı giden hisse senetleri de var. Bir grup pozitif kar raporu gelmeye başlayınca bu marketleri pozitif yönde etkiliyor. Şubat ayından beri istikrarlı bir şekilde yükseliyoruz." diyerek görüşlerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)