E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ticaret iyimserliğiyle günü rekorla kapadı---

ABD borsaları ticaret iyimserliğiyle günü rekorla kapadı

ABD borsaları ticaret iyimserliğiyle günü rekorla kapadı
26 Kasım 2019 - 05:45 borsagundem.com

Washington ve Pekin'den gelen ticaret anlaşmasının yakın olduğu yönündeki açıklamalar Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. Gün sonunda 3 ana endeks de rekorlara imza attı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, haftanın ilk gününü yükselişle kapadı. 3 ana endeks de kapanış rekorunu tazeledi. 

Wall Street’in üç ana ortalamasının her biri, ticaret haftasında ABD ve Çin arasında ilerleme kaydedildiğine dair işaretler ortaya çıkarken, birleşme anlaşması şamandırasına yardım ettiğinde işaretlerle kapandı.

İki ülkenin ticaret müzakereleri kapsamında en fazla sıkıntı çekilen fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda Pekin'in adım atmaya hazırlandığı haberleri, geçen haftayı büyük düşüşle kapatan ABD borsalarınd yeni haftaya iyi bir başlangıç yapılmasını sağladı. 

ABD'li bir üst düzey yetkilinin de hafta sonu Çin ile yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini açıklaması iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasının gelecek yılar sarkacağı endişelerini düşürdü.

Ticarete duyarlı teknoloi hisseleri yükselişte öncü rol oynadı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 190.85 puan ve yüzde 0b68 oranında artışla 28,066.47 seviyesine yükselerek rekor kırdı. S&P 500 de 23.35 puan ve yüzde 0.75 oranında artışla 3,133.58 seviyesine yükseldi ve yeni bir kapanış rekoruna imza attı. Oran olarak en büyük yükseliş Nasdaq'ta yaşandı. Nasdaq, 112.60 puan ve yüzde 1.32 oranında yükselişle günü 8,632.49 seviyesinde kapatarak rekor kırdı.

Apple hisseleri S&P ve Nasdaq'daki en yüksek artış ve fiyat ağırlıklı Dow Jones en büyük ikinci artış olarak yüzde 1.75 yükseldi.

E-Bay hisseleri StubHub bilet satış bayisini Viagogo'ya 4.05 milyar dolar nakit para karşılığında satacağını söyledikten sonra yüzde 2.08 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)