E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları tırmanıyor---

​ABD borsaları tırmanıyor

​ABD borsaları tırmanıyor
04 Mart 2014 - 21:06 borsagundem.com

ABD hisseleri Putin'in açıklamalarının Ukrayna'da tansiyonu düşürmesi ile yükseldi

ABD hisseleri, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna krizinin yakın bir dönemde ateşlenmeyeceği sinyali vermesi ile yükselirken, Standard & Poor's 500 Endeksi son bir ayın en büyük kaybından toparlanıyor.

Qualcomm Inc. temettü artırımı yapması ve geri alım planlarını daha yoğunlaştırması ile yüzde 4 yükseldi. Abercrombie & Fitch Co., Credit Suisse Group AG'nin hisse notunu yükseltmesi sonrasında yüzde 6.3 kazandı. RadioShack Corp. satışlarının analist beklentisini kaçırmasının ardından yüzde 13 kayıp yaşadı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 1.4 tırmanarak New York saatiyle 10:13'te 1,871.41 puanı buldu. Dow Jones endeksi ise 215.20 puan, yani yüzde 1.3 artışla 16,383.23 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 20 altında seyretti.

"Piyasa Cuma öğleden sonra başlayan makro endişeleri sattı," diyen Greenwood Capital Associates LLC'nin yetkilisi Walter Todd, "Burada açık olarak Putin'in basın toplantısından sonra bir rahatlama rallisi yaşanıyor," şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi dün, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri varlığının yarattığı huzursuzluk ve sorunların büyüyebileceği endişesi ile, küresel çapta hisselerdeki düşüşlere katılarak zirve rekorundan yüzde 0.7 kayıp yaşadı. Putin hafta sonunda Ukrayna'ya askeri müdahale için meclisten izin aldı.

Hisseler bugün, Putin'in Ukrayna'ya sadece olağandışı bir durum oluşma ihtimaline karşın asker yolladığını açıklaması sonrasında yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)