E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Trump sonrası düşüşle açıldı---

ABD borsaları Trump sonrası düşüşle açıldı

ABD borsaları Trump sonrası düşüşle açıldı
02 Mart 2018 - 18:23 borsagundem.com

ABD borsaları "ticaret savaşı" endişeleriyle düştü, Dow Jones'ta düşüş 300 puanı aştı

ABD Borsaları Başkan Donald Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getireceği haberinin ardından düşüşle açıldı.

Dow Jones Endeksi %1.30 düşüşle 24,280, S&P 500 Endeksi % 0.9 gerilemeyle 2,653 puan, Nasdaq Endeksi %1.05 düşüşle 7,103 puan oldu. Dow Jones bu hafta yüzde 2.8 geriledi, S&P 500 Endeksi ise yüzde 2.5 düştü ve böylece S&P Endeksi yıllık bazda negatfe döndü. Dow Jones 26 Ocak'ta gördüğü tüm zamanların zirvesinden yüzde 6.8 düştü.

Dün endeksler, Trump'ın çelik ve alüminyumda gümrük vergisinin artırılması yönündeki açıklamasını takiben yüzde 1'in üzerinde düşüşle kapanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muharrem Tekinel02 Mart 2018 20:03

    Kendilerinin bileceği bir şey ithal çeliğe uyguladıkları vergileri artıracaklarmı.İsveç Eurolüx firması 250 milyon dolarlık ekonomik işbirliğini askıya alan ilk ülke böyle bir durum Çinin ve Rusyanın daha da güçlenmesine yol açar , büyümelerine % 0,2 lik bir engel teşkil edeceği konuşuluyor ama ben bunu domino taşlarına benzetiyorum abd hem siyasi hemde ekonomik olarak kan kaybediyor.Dış devletlerle her türlü alanda çökündü içindeler.En büyük gelirleri silah satmak , bu konuda da yanlış siyasi uygulamalar , yanlış dış politika yüzünden bir çok ülke silah alım satımına da soğuk yaklaşacaktır.mesela silah veriyor ama yazılımları vermiyorlar.bence Abd gittikçe yalnızlaşan bir ülke , eyaletler arasında tartışma başlarsa işin boyutu çok ileri seviyelere sıçrayabilir.